Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι 18 Ανώτερες Ιδιωτικές Δραματικές Σχολές

07 Φεβρουαρίου 2023 13:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι 18 Ανώτερες Ιδιωτικές Δραματικές Σχολές

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να κρίνει το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Ανωτέρων Ιδιωτικών Δραματικών Σχολών μετά την προσφυγή που κατέθεσαν 18 Ανώτερες Ιδιωτικές Δραματικές Σχολές, αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού, φοιτητές και απόφοιτοι των Σχολών.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και αντίθετο στην ρυρωπαϊκή νομοθεσία το Προεδρικό Διάταγμα 85/2023 στο σκέλος που αφορά την εξομοίωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους με των κατόχων απολυτηρίου Λυκείου, ως προς την πρόσληψη και την σταδιοδρομία τους στον δημόσιο τομέα.

Μεταξύ άλλων, στην προσφυγή αναφέρεται πως το Προεδρικό Διάταγμα παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος για την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς υπήγαγε τους αποφοίτους των Ανωτέρων Δραματικών Σχολών στην κατηγορία Δ.Ε. (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) αλλά και την συνταγματική αρχή της ισότητας και της αξιοκρατίας (άρθρο 4), καθώς αντιμετωπίζει όμοιες περιστάσεις που όμως είναι καθ΄ όλα ανόμοιες, ως προς την σταδιοδρομία των αποφοίτων των Δραματικών Σχολών στο Δημόσιο τομέα και ως προς την προσωπική αξία και ικανότητα του κάθε αποφοίτου.

Οι άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ζητούν την απόσυρση του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος καθώς θεωρούν ότι υποβαθμίζει τα πτυχία τους καθώς και την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη μισθολογική βαθμίδα ΤΕ.

ertnews.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Το αξεσουάρ του ντους που μια ειδικός δεν χρησιμοποιεί ποτέ – «Είναι γεμάτο βακτήρια»
  • Πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος: Οι αλλαγές που φέρνουν -Ποιοι καταναλωτές μπορούν να ωφεληθούν, τι θα πρέπει να προσέξουν
  • Η Σία Κοσιώνη επέστρεψε σπίτι μετά την περιπέτεια της υγείας της και πόζαρε αγκαλιά με την οικογένειά της
  • Ανανέωση και έκδοση διαβατηρίων με παλαιού τύπου ταυτότητες, η απόφαση του ΣτΕ
  • Δένδιας: Προφανώς η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τη «διαρκή» NAVTEX της Τουρκίας (βίντεο)
  • Τραγωδία στην Εύβοια – Νεκροί δυο ηλικιωμένοι μέσα στο σπίτι τους