Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθη ο σταθμάρχης Λάρισας -Αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια οι υπεύθυνοι για την τραγωδία

01 Μαρτίου 2023 12:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Συνελήφθη ο σταθμάρχης Λάρισας -Αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια οι υπεύθυνοι για την τραγωδία

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το πολύνεκρο δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό πως συνελήφθη ο σταθμάρχης.

Νωρίτερα, παρουσία εισαγγελέα έδωσε κατάθεση στην Τροχαία Λάρισας ο σταθμάρχης, στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης για τα αίτια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, την εποπτεία της έρευνας έχει αναλάβει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος μεταβαίνει στον τόπο της τραγωδίας.

 Η έρευνα κινείται προς πάσα κατεύθυνση και εφόσον προκύψουν ενδείξεις για λάθη και παραλείψεις, οι εισαγγελικές αρχές θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων που επισύρουν βαρύτατες ποινές, έως και ισόβια κάθειρξη.

Αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια οι υπεύθυνοι - Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας
Σύμφωνα με το άρθρο 290 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο άλλαξε πρόσφατα, στην τελευταία τροποποίηση του 2021, το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος διώκεται ως κακούργημα και τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και υπό προϋποθέσεις, εφόσον το δυστύχημα είναι πολύνεκρο, προβλέπεται ακόμα και η ποινή των ισοβίων. Επιπλέον, θα ερευνηθεί εάν υπήρξε ενδεχόμενος δόλος.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Το αξεσουάρ του ντους που μια ειδικός δεν χρησιμοποιεί ποτέ – «Είναι γεμάτο βακτήρια»
  • Πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος: Οι αλλαγές που φέρνουν -Ποιοι καταναλωτές μπορούν να ωφεληθούν, τι θα πρέπει να προσέξουν
  • Η Σία Κοσιώνη επέστρεψε σπίτι μετά την περιπέτεια της υγείας της και πόζαρε αγκαλιά με την οικογένειά της
  • Ανανέωση και έκδοση διαβατηρίων με παλαιού τύπου ταυτότητες, η απόφαση του ΣτΕ
  • Δένδιας: Προφανώς η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τη «διαρκή» NAVTEX της Τουρκίας (βίντεο)
  • Τραγωδία στην Εύβοια – Νεκροί δυο ηλικιωμένοι μέσα στο σπίτι τους