Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη Ανάσταση: Σείστηκε η Εκκλησία από τον θεαματικό τρόπο που μεταφέρθηκε το αναστάσιμο μήνυμα

15 Απριλίου 2023 14:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Πρώτη Ανάσταση: Σείστηκε η Εκκλησία από τον θεαματικό τρόπο που μεταφέρθηκε το αναστάσιμο μήνυμα

test2

test2

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση στα χωριά και στην πόλη της Χίου το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Με κρότους στα στασίδια και χτυπώντας τα Σήμαντρα στάλθηκε το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου, που και φέτος αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πιστούς, που έσπευσαν να δουν τον π. Χρ. Γουρλή να μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το αναστάσιμο μήνυμα. 

 {https://www.youtube.com/watch?v=bUZZIJbRV3M}

«Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι» έψαλε ο ιερέας π. Χριστοφόρος Γουρλής και αμέσως μετά η εκκλησία σείστηκε από τους χτύπους των Σημάντρων που σήμαναν τη νίκη του Θεανθρώπου επί του Θανάτου.

Ο ιερέας σκόρπισε δαφνόφυλλα σύμβολα της νίκης του Χριστού. Την ίδια ώρα οι πολυέλαιοι της εκκλησίας κουνήθηκαν -σαν από σεισμό- και οι πιστοί χτύπησαν τις πάγκες, τα στασίδια, συμμετέχοντας με αυτό τον ιδιαίτερα ηχηρό τρόπο στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από το Politischios.gr ενώνοντας τους Χιώτες όλου του κόσμου.

politischios.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση όσα ακούστηκαν για τα πανηγύρια και τις ψησταριές: «Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο» (Bίντεο)
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Παράταση για αίτηση έως 14 Μαΐου
  • Κρουαζιέρα: Από Ritz-Carlton μέχρι Four Season – Έως 215.000 δολ. για ταξίδια στις ελληνικές θάλασσες
  • Δεν απαγορεύεται η λειτουργία ψησταριών στα πανηγύρια - Τι λένε από τα αρμόδια υπουργεία
  • Τέλος οι υπαίθριες ψησταριές και τα σουβλάκια στα πανηγύρια – Φαγητό μόνο με catering, αντιδρούν οι σύλλογοι λόγω του κόστους
  • Κοινωνικός τουρισμός 2025: Τα 4+2 νησιά που εξασφαλίζουν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή