Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοκ με τις δηλώσεις Ζερεφού: «Είμαστε στην ευθεία για την καταστροφή, τρέχουμε με 900 χλμ την ώρα απέναντι σε τοίχο»

26 Απριλίου 2023 16:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Σοκ με τις δηλώσεις Ζερεφού: «Είμαστε στην ευθεία για την καταστροφή, τρέχουμε με 900 χλμ την ώρα απέναντι σε τοίχο»

test2

test2

Για τις ακραίες θερμοκρασίες που παρατηρούνται σε πολλά μέρη του πλανήτη μίλησε ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, ομότιμος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο ΑΠΘ.

«Και πού είστε ακόμη…», σχολίασε ο Χρήστος Ζερεφός μιλώντας για τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές του κόσμου από τους 40 βαθμούς στην Σιβηρία... όταν στην Αθήνα είχε 37, τους 40 βαθμούς στο Λονδίνο για πρώτη φορά, αλλά και τις δασικές πυρκαγιές στη Σιβηρία.

 «Αυτά είναι τα σημάδια της αποσταθεροποίησης του κλίματος, τα οποία θα πρέπει να τα προσέξουμε ιδιαιτέρως, γιατί στη Μεσόγειο είμαστε "στο κόκκινο" σε όλες τις εκτιμήσεις. Είναι μια περιοχή πολύ ευάλωτη στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στις δασικές πυρκαγιές».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο Χρήστςο Ζερεφός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις πυρκαγιές λέγοντας ότι «το φετινό καλοκαίρι τα πράγματα είναι επικίνδυνα, γιατί χάσαμε το μισό χειμώνα».

Έγινε μεγάλη διαταραχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε ΗΠΑ και Καναδά και πολύ καλό καιρό σε μας.

Αλλά χάσαμε το μισό χειμώνα και τις μισές βροχές και αυτό θα έχει συνέπειες διότι το έδαφος θα είναι ξηρότερο. Το επικίνδυνο είναι ότι η ξηρασία που θα συναντήσουμε το καλοκαίρι θα είναι σημαντικά επικίνδυνη.

Θέλει μεγάλη προσοχή το θέμα της ερημοποίησης και της ξηρασίας, πρέπει να προσέξουμε για τις δασικές πυρκαγιές. Πρέπει να αποφύγουμε ότι θέτει σε κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιές.

Σε ερώτηση για το αν οδεύουμε προς την καταστροφή ο κ. Ζερεφός απάντησε: «Είμαστε στην ευθεία για την καταστροφή, τρέχουμε με 900 χλμ την ώρα απέναντι σε τοίχο και πάμε σε σύγκρουση με τον τοίχο τις επόμενες δεκαετίες».

Όσο για το κλίμα στην Ελλάδα, είπε μπορεί να μην δούμε 50άρια, αλλά 45άρια για μέρες μπορεί να δούμε. Το φαινόμενο θα το έχουμε πιο συχνά και μπορεί να διαρκεί και περισσότερο.

«Ρωτήστε κάποιον που ζει στο Σουδάν, γιατί τέτοιες είναι οι θερμοκρασίες που θα αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα σε 15-20 χρόνια. Θέλει μεγάλη προσοχή για τις πυρκαγιές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

dikaiologitika.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Τοξικές ουσίες και φυτοφάρμακα εντοπίστηκαν σε ελληνικά αυγά – Τι δείχνει μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ΕΚΠΑ
  • Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Δημήτρη Κωνσταντάρα (Βίντεο)
  • Πάνω από 11.500 καταγγελίες στο MyCoast - «Πρωτιά» για παραλίες σε Χαλκιδική και Ανατολική Αττική
  • Παράταση της τουριστικής σεζόν, η TUI ζητά ανοιχτά ξενοδοχεία και τον Νοέμβριο - Ισχυρή η ζήτηση για ταξίδια όλο το Φθινόπωρο
  • Μετά τον άνθρωπο, τα κατοικίδια: Στα σκαριά τα πρώτα φάρμακα αδυνατίσματος για τετράποδα
  • Τραγωδία στην Εγνατία - Τρεις απανθρακωμένοι και δύο σοβαρά τραυματίες σε σύγκρουση τριών αυτοκινήτων, βίντεο