Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Market Pass - Επιδόματα: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr - Οι νέοι δικαιούχοι και η πληρωμή

22 Αυγούστου 2023 13:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Market Pass - Επιδόματα: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr - Οι νέοι δικαιούχοι και η πληρωμή

test2

test2

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον νέο γύρο του Market Pass, που αφορά στο τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου, καθώς η πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr θα ανοίξει ξανά για την υποβολή αιτήσεων από νέους δικαιούχους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η διαδικτυακή πλατφόρμα για το Market Pass αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Σεπτεμβρίου μιας και ρόλο για τα εισοδηματικά κριτήρια που υπάρχουν, θα παίξουν οι φορολογικές δηλώσεις 2023, η υποβολή των οποίων θα ολοκληρωθεί την 31η Αυγούστου.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (το μεσημέρι της 31ης Αυγούστου) θα αρχίσει την επεξεργασία των εισοδημάτων του 2022 για τους παλιούς δικαιούχους προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς εξακολουθούν να δικαιούνται το επίδομα.

Με βάση το σχεδιασμό που έχει κάνει έως τώρα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, η καταβολή του Market pass 2 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Μένει να αποφασιστεί αν η πληρωμή θα γίνει σε δύο δόσεις, για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο και κατόπιν για τον Οκτώβριο ή εφάπαξ και για τους τρεις μήνες, Αύγουστο – Οκτώβριο 2023. Αυτό εξαρτάται από την διαδικασία επεξεργασίας των φορολογικών δηλώσεων.

Τα ποσά ανέρχονται:

* για ένα άτομο: 22€/μήνα ή 66€ στο τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου (ή 53€ το τρίμηνο αν κατατεθούν σε ΙΒΑΝ)

* για δύο άτομα: 32€/μήνα ή 96€ στο τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου (ή 76€ το τρίμηνο αν κατατεθούν σε ΙΒΑΝ)

* για κάθε 1 επιπλέον μέλος: +10€/μήνα ή 30€ στο τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου (αλλά 24€ το τρίμηνο αν κατατεθούν σε ΙΒΑΝ)

* κατ΄ανώτατο όριο, με 9 ή περισσότερα μέλη, το επίδομα φτάνει στα 100 ευρώ το μήνα ή 300 στο τρίμηνο (240 ευρώ για κατάθεση σε ΙΒΑΝ).

Youth Pass

Τέλη Οκτωβρίου οι αιτήσεις - πιο πίσω η πληρωμή

Το Youth Pass αφορά σε νέους 18 και 19 ετών, 150 ευρώ το έτος, σύνολο 300 ευρώ για δράσεις πολιτισμού, ταξίδια κλπ. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει περί τα τέλη Οκτωβρίου και στόχος είναι η πληρωμή να γίνει πριν το τέλος του χρόνου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • ΔΥΠΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα vouchers βιβλίων – Βήμα βήμα η διαδικασία
  • Η Uber σε 8 ελληνικά νησιά – Πού βρίσκετε ταξί μέσω εφαρμογής
  • vouchers.gov.gr: Από σήμερα οι αιτήσεις για μόνιμη μετεγκατάσταση νοικοκυριών σε τρεις περιοχές του Έβρου
  • Δυο 17χρονες Ελληνίδες στην κορυφή του κόσμου στον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft
  • Το κόλπο που διώχνει τις μύγες χωρίς κόπο και χημικά – Λειτουργεί;
  • Διεθνής αναγνώριση για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Κατατάχτηκε στην έκτη θέση παγκοσμίως