Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος οι επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά

19 Οκτωβρίου 2023 16:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Τέλος οι επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Η μεγάλη ζήτηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξάντλησε τα διαθέσιμα κονδύλια, πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. Τι έρχεται πλέον;

Απόλυτη επιβεβαίωση του newsauto που πριν 15 ημέρες είχε αποκαλύψει ότι το ταμείο για τα ηλεκτρικά είναι… μείον και όσοι πήραν, πήραν την επιδότηση.

Τέλος λοιπόν στην επιδότηση των ηλεκτρικών ΙΧ με κάποια λίγα χρήματα που έχουν μείνει να διατίθενται για e-bikes, πατίνια, σκούτερ κλπ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Πρωθυπουργός έχει δώσει ρητή εντολή να βρεθούν κονδύλια για να υπάρξει «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ», αλλά χωρίς να κλονιστεί οι προϋπολογισμός της χώρας και οι αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης που έχουν προκύψει με τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης κλπ.
Σημειώστε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία θα κοστίσει στην Ελληνική οικονομία πάνω από 1,5 δις ευρώ.

Αυτό σημαίνει λοιπόν, ότι το επιτελείο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει να λύσει μία δύσκολη άσκηση, αναζητώντας κυρίως χρήματα από την Ε.Ε.

Όπως είχε γράψει και το newsauto, τίποτα δεν είναι σίγουρο για το τι θα γίνει και όλα είναι ρευστά. Το δεδομένο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι η σχετική πλατφόρμα δε δέχεται άλλες επιδοτήσεις, οπότε οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να υπολογίζουν τις τιμές των ηλεκτρικών χωρίς την επιδότηση, δηλαδή έως και 8.000 ευρώ πάνω.

Πάντως μαθαίνουμε ότι θα υπάρξει «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ», αφού ξεκάθαρα το ζήτησε ο Πρωθυπουργός…

Το τέλος της επιδότησης επιβεβαιώνουν και οι εισαγωγείς αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) με σχετική ανακοίνωσή τους:

Με την αγορά των ηλεκτρικών να αναπτύσσεται σταθερά και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV) να φθάνουν πλέον στο 5% των συνολικών πωλήσεων, εξαντλήθηκαν τον περασμένο μήνα οι πόροι (επιδοτήσεις) του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» χωρίς πλέον να γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις υπαγωγής. Όπως ανακοινώθηκε, το Υπουργείο Μεταφορών επεξεργάζεται με προτεραιότητα τα επόμενα βήματα, ώστε να ενισχυθεί η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και η χώρα μας να συγκλίνει ακόμη περισσότερο με τις ευρωπαϊκές επιδόσεις (βλ. 21% “BEVs” στην ΕΕ τον περασμένο Αύγουστο).

Ο ΣΕΑΑ υποστηρίζει απολύτως την προσπάθεια της πολιτείας για εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων, πρέπει όμως παράλληλα να υπενθυμιστεί το τεράστιο πρόβλημα του υπέργηρου στόλου, του παλαιότερου στην ΕΕ. Για να μειωθούν οι πολύ αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία, λόγω της ρύπανσης, την οδική ασφάλεια και το κυκλοφοριακό εξαιτίας των παλαιών οχημάτων, δεν αρκεί δυστυχώς μόνον η είσοδος «καθαρών» αυτοκινήτων.

Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα παροχής κινήτρων για την κυκλοφορία των νεότερων οχημάτων στις πόλεις και αυστηροί έλεγχοι τεχνικής επάρκειας στα κυκλοφορούντα,ιδιαιτέρως στα παλαιότερα.»

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Εντυπωσιακή στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού η Εθνική πόλο γυναικών, διέλυσε με 24-7 τη Σλοβακία, δείτε βίντεο
  • Ιταλία - Ελλάδα 5-12: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την ομαδάρα του Βλάχου (Βίντεο)
  • Ελλάδα - Ουγγαρία 12-15: Εκτός τελικού αλλά «ζωντανή» για το χάλκινο μετάλλιο (Βίντεο)
  • Θρίαμβος στο πόλο για την Ελλάδα, «βύθισε» 15-13 την Ιταλία και πέταξε για τα ημιτελικά του Euro (Βίντεο)
  • Β. Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
  • Η Εθνική πόλο διέλυσε την Τουρκία με 20-8 και «φουλάρει» για τα ημιτελικά του Euro (Βίντεο)