Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Θωμάς Κωνσταντίνου διασκευάζει Ελένη Βιτάλη

10 Νοεμβρίου 2023 18:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Ο Θωμάς Κωνσταντίνου διασκευάζει Ελένη Βιτάλη

test2

test2

Η νέα παραγωγή του Θωμά Κωνσταντίνου στο αγαπημένο τραγούδι της Ελένης Βιτάλη «Περπατούσα αφηρημένη» (Το Honda), που φέρνει τον ήχο του σήμερα με την προσθήκη της Ιουλίας Καραπατάκη και του Tiny Jackal.

Επίκαιρο όσο ποτέ, το τραγούδι μιλά για την ανάγκη να «πατάμε φρένο» μπροστά από κάθε δυσκολεμένο άνθρωπο αφού «όλους τους διαβάτες, μια λεπτή κλωστή μας δένει»

Μία προσωπική ιστορία της δημιουργού που αγαπήσαμε για τον ιδιαίτερο στίχο της, στα χέρια του Θωμά Κωνσταντίνου αλλάζει μορφή και με την ερμηνεία της Ιουλίας Καραπατάκη και την προσθήκη των νέων στίχων του Tiny Jackal έρχεται η απόδειξη πως η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και περιορισμούς!

Ακούστε το τραγούδι και δείτε το animation του τραγουδιού στο YouTube: ΕΔΩ

Το τραγούδι «Περπατούσα αφηρημένη» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1989 στο album «Το απέναντι μπαλκόνι»

Credits

Στίχοι-μουσική: Ελένη Βιτάλη

Διασκευή: Θωμάς Κωνσταντίνου-Tiny Jackal
Στίχοι νέοι: Tiny Jackal
Παραγωγή: Θωμάς Κωνσταντίνου
Animation: Θάνος Κοσμίδης
Ηχογράφηση: Bunker Studios
Μίξη: Γιώργος Φραγγέλης, Soundhouse Studios
Master: Dimi Conidas

Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός
Design: Φαίη Λυγνού

Λίγα λόγια για τον Θωμά Κωνσταντίνου

Ο Θωμάς Κωνσταντίνου είναι μουσικός, συνθέτης και παραγωγός. Το μουσικό του αποτύπωμα χαρακτηρίζεται από την ακροβασία ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους, συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Επικεντρώνεται στην συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών, καθώς και στον ισότιμο διάλογο ετερόκλητων καλλιτεχνών, με σκοπό να φωτιστούν τα σημεία στα οποία ο μυστικισμός της ανατολής συναντά τον λυρισμό της δύσης.

Είναι στενός συνεργάτης σημαντικών διεθνών καλλιτεχνών όπως οι Calexico, Eric Burdon, Jovanotti, Shantel, Νανά Μούσχουρη, Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Καραΐνδρου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χάρις Αλεξίου σε ζωντανές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο (Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Sidney Opera House, Ηρώδειο, ViennerKonzerthouse, Berliner Philarmonie κ.ά.) καθώς και στη δισκογραφία, στην τηλεόραση και στο σινεμά.

Υπήρξε πρωτεργάτης των Τακίμ, της πιο επιδραστικής neo-folk μπάντας τα τελευταία είκοσι χρόνια, μαζί με πέντε από τους σημαντικότερους Έλληνες παραδοσιακούς μουσικούς. Μαζί τους κυκλοφόρησε δύο albums και συμμετείχε στα σημαντικότερα Φεστιβάλ (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Ηρώδειο και μικρή Επίδαυρος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.ά.).

Είναι μέλος του Chronos Project με την Δήμητρα Γαλάνη και διεθνείς Έλληνες σολίστες. Από το 2020 έχει έντονη παρουσία στην ψηφιακή δισκογραφία με το δικό του δισκογραφικό Label "Worker Records" και με επίσημες κυκλοφορίες σε συνεργασία με σημαντικούς διεθνείς καλλιτέχνες και παραγωγούς και με πάνω από 2.500.000 ακροατές. Η κυκλοφορία του με τίτλο «Erotiko" με πάνω από 600.000 streams στο Spotify είναι μία από αυτές.

Το 2020 επίσης κυκλοφόρησε το album με τίτλο Holy Week, με πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές εμβληματικών βυζαντινών ύμνων προσαρμοσμένες για ούτι, το οποίο απέσπασε θερμές κριτικές από κοινό, κριτικούς και έγκριτους δημοσιογράφους. Τα τελευταία χρόνια έχει περάσει στον χώρο των μουσικο-θεατρικών θεματικών παραστάσεων υπογράφοντας τόσο την παραγωγή όσο και την καλλιτεχνική επιμέλεια μουσικής και κειμένων.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ενίσχυση εισοδημάτων από 1η Ιανουαρίου (Βίντεο)
  • Ξεκινά το νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ στην πληροφορική - Επίδομα έως 800 ευρώ
  • Τι αλλάζει στα μισθωτήρια από το 2026, πότε κινδυνεύουν με πρόστιμα ιδιοκτήτες και ενοικιαστές
  • Αναδρομικά ΕΦΚΑ: Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν έως €4.000 μετά τις δικαστικές αποφάσεις
  • Eurobasket 2025: Φαβορί η Ελλάδα για το χρυσό στη ψηφοφορία της FIBA
  • EuroBasket 2025: Αυτή είναι η ώρα του μεγάλου ημιτελικού Ελλάδα – Τουρκία