Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μασούτης: Αισιόδοξες οι επιχειρήσεις, ωστόσο, πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον πληθωρισμό

18 Ιανουαρίου 2024 16:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Μασούτης: Αισιόδοξες οι επιχειρήσεις, ωστόσο, πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον πληθωρισμό

test2

test2

Σχετικά σταθεροί, με ελαφρά τάση βελτίωσης, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2022, εμφανίζονται οι δείκτες του «Βαρόμετρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ)» αναφορικά με τις επιχειρήσεις, μίας έρευνας που διεξήγαγε η «PALMOS ANALYSIS».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, αυξάνεται κατά δύο μονάδες η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το επόμενο εξάμηνο και μειώνεται κατά τέσσερις μονάδες η απαισιοδοξία για το ίδιο διάστημα. Η αποτίμηση του εξαμήνου που πέρασε από τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα εμφανίζεται ουδέτερη, καθώς το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι ο κύκλος εργασιών τους αυξήθηκε βρίσκεται στο 28%, έναντι 30% όσων δηλώνουν ότι μειώθηκε και 41% που δηλώνουν ότι παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Σταθερά θετικές είναι οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης της χώρας και των πωλήσεων των επιχειρήσεων, ενώ αυξάνονται και οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της απασχόλησης.

ADVERTISEMENT

«Πλεόνασμα αισιοδοξίας» καταγράφεται στον τομέα των κατασκευών, αλλά όχι και στον τομέα του εμπορίου και στις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αναμένουν περιορισμό της ρευστότητας καθώς, μετά την εντυπωσιακή βελτίωση των προσδοκιών τον Μάιο του 2023, οι σχετικοί δείκτες επιστρέφουν στα επίπεδα του Νοεμβρίου του 2022.

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις εκτιμούν ότι με τη σταθερότητα σε βασικούς τομείς της οικονομίας μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους για ανάπτυξη και πρόοδο. Θα είναι σε θέση να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε διεθνές περιβάλλον, καθώς η αστάθεια στη Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις στο διεθνές εμπόριο τις επηρεάζουν άμεσα. Ωστόσο, όπως δείχνουν ορισμένοι δείκτες του «Βαρόμετρου ΚΕΕΕ», η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν το επενδυτικό περιβάλλον και να τονώσει με μέτρα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αντιμετωπίζοντας παράλληλα των πληθωρισμό που πλήττει όλη την αγορά, το εμπόριο και τις επιχειρήσεις της παραγωγής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Mystreet: Σε λειτουργία το app καταγγελιών για τα τραπεζάκια
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας - Σύσκεψη για την πορεία αντιμετώπισης των πυρκαγιών (Βίντεο)
  • Ποια εμβόλια δίνουν ελπίδα στη μάχη κατά της άνοιας – Τι δείχνουν οι μελέτες
  • Μάχη με τις φλόγες σε πολλές περιοχές της χώρας – Μπαράζ εκκενώσεων σε Πρέβεζα και Χίο, καμένα σπίτια σε Ζάκυνθο και Αχαΐα, διακοπές κυκλοφορίας (Βίντεο)
  • Στην Ελλάδα για μυστικές διακοπές ο βασιλιάς Φελίπε, η βασίλισσα Λετίθια και οι κόρες τους
  • Στο «μικροσκόπιο» της ΡΑΑΕΥ το νέο σκηνικό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας