Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H επιβατική κίνηση Ιανουαρίου 2024 αυξήθηκε 8,9%

22 Φεβρουαρίου 2024 14:30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
H επιβατική κίνηση Ιανουαρίου 2024 αυξήθηκε 8,9%

test2

test2

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α/ Η.A.S.P.-Hellenic Aviation Service Provider) ανακοινώνει ότι από τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία Ιανουαρίου 2024 για το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας μας, (Αεροδρόμιο Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», 24 αεροδρόμια διαχείρισης ΥΠΑ,

14 περιφερειακά αεροδρόμια διαχείρισης Fraport Greece), προκύπτει ότι τον πρώτο μήνα του νέου έτους στην Ελλάδα το σύνολο των διακινούμενων επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια, (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού), έφτασε τα 2.406.801, έναντι 2.209.593 επιβατών τον Ιανουάριο του 2023. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία, φαίνεται ότι τον Ιανουάριο του 2024 σημειώθηκε αύξηση επιβατικής κίνησης +8,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023.

Οι κινήσεις αεροσκαφών

Για το ίδιο εξεταζόμενο χρονικό διάστημα όσον αφορά τις πτήσεις, (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού), τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία έχουν ως εξής: Τον Ιανουάριο του 2024 πραγματοποιήθηκαν 22.764 πτήσεις, έναντι 22.328 πτήσεων το 2023, με τον δείκτη αεροπορικής κίνησης φέτος να σημειώνει αύξηση +2%, σε σύγκριση με το 2023.

Tα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τα πρώτα 3 αεροδρόμια με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης της επιβατικής κίνησης τον Ιανουάριο του 2024 είναι τα ακόλουθα: Πρώτο το αεροδρόμιο Σητείας «ΒΙΝΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» με ποσοστό +62,7% καθώς φέτος διακίνησε 2.250 επιβάτες έναντι 1.383 επιβατών τον Ιανουάριο του 2023. Δεύτερο σε ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης με +37,6% είναι το αεροδρόμιο Κοζάνης «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» το οποίο διακίνησε 293 επιβάτες φέτος σε σχέση με τους 213 επιβάτες πέρυσι. Το τρίτο στη σειρά αεροδρόμιο είναι της Πάρου με ποσοστό αύξησης +32,3%, καθώς φέτος διακίνησε 7.721 επιβάτες έναντι 5.838 επιβατών τον Ιανουάριο του 2023.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Τραγωδία στη Ρόδο: Κοριτσάκι 3 ετών πνίγηκε σε πισίνα
  • Κάνε το αυτοκίνητό σου σαν καινούργιο –Το έξυπνο κόλπο που κοστίζει μόνο 0,5 ευρώ
  • Πέθανε ο μεγάλος δεξιοτέχνης του κλαρίνου, Πετρολούκας Χαλκιάς
  • Η Aegean Airlines ακυρώνει όλες τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι τις 12 Ιουλίου
  • Χτύπημα για τον ελληνικό τουρισμό το κλείσιμο της αγοράς του Ισραήλ, αν συνεχιστεί η κρίση με το Ιράν
  • ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη για 450 μόνιμες θέσεις κατηγορίας ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους