Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται voucher για φθηνό και γρήγορο ίντερνετ -Πότε βγαίνει, ποιους θα αφορά

28 Μαϊος 2024 13:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Έρχεται voucher για φθηνό και γρήγορο ίντερνετ -Πότε βγαίνει, ποιους θα αφορά

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Με στόχο η Ελλάδα να πραγματοποιήσει ένα άλμα ευρυζωνικότητας έρχεται το επόμενο διάστημα το Gigabit voucher.

Το voucher θα επιδοτεί την ενίσχυση των συνδέσεων οπτικής ίνας σε σπίτια και επιχειρήσεις σε κατοίκους περιοχών όπου με ιδιωτικές επενδύσεις αναπτύσσονται υποδομές ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Σκοπός της επιδότησης είναι η ενίσχυση των συνδέσεων υπερυψηλής ταχύτητας στη χώρα μας, ώστε να καλύψει το χάσμα με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και υπολογίζεται ότι το voucher θα βγει στον αέρα τον Σεπτέμβριο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ταχύτητες πάνω από 250 Mbps
Mέσω του Gigabit voucher χρηματοδοτείται η αναβάθμιση απλής σύνδεσης σε ευρυζωνική με ταχύτητες πάνω από 250 Mbps και θα αφορά 400.000 δικαιούχους.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η δράση Superfast Broadband
Η δράση «Superfast Broadband» αφορά στην παροχή σύνδεσης στο Διαδίκτυο σε υπερυψηλή ταχύτητα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις (ωφελούμενους) που κατοικούν σε περιοχές όπου αναπτύσσονται, με ιδιωτικές επενδύσεις, υποδομές ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), σύμφωνα με την οποία ο ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τις ανάγκες του, τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που τις παρέχει.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Θερμά λόγια του Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα – «Οι Έλληνες έχουν κάτι ξεχωριστό» (Βίντεο)
  • ΕΛΣΤΑΤ: Η Ελλάδα εμφανίζει από τα υψηλότερα ποσοστά σοβαρής υλικής και κοινωνικής στέρησης στην ΕΕ
  • Στ. Παπασταύρου: Ελλάδα και Σερβία επιλέγουν περισσότερη ενεργειακή ασφάλεια και ισχυρότερη διασυνδεσιμότητα
  • Η Ελλάδα εδραιώνεται στον πυρήνα των ψηφιακά ώριμων κρατών του ΟΟΣΑ – Πάνω από τον Μ.Ο. του ΟΟΣΑ σε τέσσερις διαστάσεις του «Δείκτη Ψηφιακής Διακυβέρνησης»
  • Η Ελλάδα διεκδικεί ρόλο περιφερειακού κόμβου Data Centers στη Νοτιοανατολική Ευρώπη – Παρουσιάστηκε μελέτη χωροθέτησης των Data Centers
  • Διακοπές στην Ελλάδα θα κάνουν οι Ολλανδοί λόγω γεωπολιτικής κρίσης