Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παιανία: 50 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης σε γάμο- Έντεκα άτομα νοσηλεύτηκαν

04 Ιουνίου 2024 16:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Παιανία: 50 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης σε γάμο- Έντεκα άτομα νοσηλεύτηκαν

test2

test2

Το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Επιδημιολογικής Παρέμβασης για τα Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ ενημερώθηκε στις 02/06/24, σχετικά με εμφάνιση κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης, μετά από γαμήλια δεξίωση στην Παιανία, το βράδυ της 01/06/2024. Στη δεξίωση συμμετείχαν κατά αναφορά 254 άτομα και προσφέρθηκε μενού τροφίμων, των οποίων η παρασκευή και η διάθεση είχε γίνει κατά αναφορά από εταιρία catering.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν, 11 εκ των προσκεκλημένων εμφάνισαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της
02ης/06/24 και διακομίστηκαν σε 4 νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα δελτία συρροής και καταγραφής ασθενών με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας που στάλθηκαν από τα νοσοκομεία, 11 άτομα προσήλθαν στις συγκεκριμένες υγειονομικές δομές και νοσηλεύτηκαν. Τρία άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται και αναμένεται να πάρουν σήμερα εξιτήριο.

Τα κύρια συμπτώματα ήταν έμετοι και διάρροιες και άρχισαν να εμφανίζονται περίπου 2 ώρες μετά το γεύμα (ώρα γεύματος 23:00). Κατά την επικοινωνία με τους με συμμετέχοντες στη δεξίωση αναφέρθηκε ότι υπάρχουν 50 περίπου κρούσματα συνολικά, χωρίς να γίνεται αναφορά για επιπλέον ασθενείς που να προσήλθαν σε υγειονομικές δομές.

Ενημερώθηκαν άμεσα το Τμήμα Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής (ΤΥΕΠΥ) της ΠΕ Ανατολικής Αττικής και ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών, η Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρεια Αττικής καθώς και ο ΕΦΕΤ. Άμεσα, κλιμάκια των ΤΥΕΠΥ από την ΠΑ Ανατολικής Αττικής και την ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών επισκέφθηκαν το κτήμα και το χώρο του catering αντίστοιχα.

Στην επιτόπια διερεύνηση της εν λόγω επιχείρησης συμμετείχε, επίσης, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Δυτικού Τομέα, η οποία κατά τον έλεγχο κατέσχεσε αρκετά είδη τροφίμων (κρέατα, λαχανικά κ.ά.). Παράλληλα, έχουν ληφθεί 10 δείγματα τροφίμων από το προσφερόμενο μενού (περισσεύματα τροφίμων), τα οποία στάλθηκαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας για εργαστηριακό έλεγχο.

Αναμένονται αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου από τις περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας καθώς και από τα τρόφιμα. Έχει δρομολογηθεί η διεξαγωγή αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης από το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων. Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ο εκπληκτικός κύκλος ζωής των τζιτζικιών -17 χρόνια κάτω από τη γη, στο φως για 6 εβδομάδες (Βίντεο)
  • 10.000 ακίνητα από την Intrum στην αγορά
  • Ενδιαφέρεστε να γίνετε Μεταπωλητές ή Συνεργάτες της TicTac;
  • Η Ελλάδα ανάμεσα στις 5 χώρες της ΕΕ που θα δοκιμαστεί η εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας για τη χρήση στο διαδίκτυο
  • Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να σταματήσουμε τους άθλιους διακινητές
  • Η ατζέντα Τραμπ για την Ελλάδα στην ακρόαση Γκίλφοϊλ από τη Γερουσία των ΗΠΑ (βίντεο)