Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κηφισιά: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο- Προειδοποίηση από το 112 για τους καπνούς

12 Ιουνίου 2024 18:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Κηφισιά: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο- Προειδοποίηση από το 112 για τους καπνούς

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κερδίζουν τη μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο της εταιρείας Παλαμήδης ΑΕ, του συζύγου της Μίνας Γκάγκα

Η φωτιά κατέστρεψε την αποθήκη υλικών του εργοστασίου - Προειδοποίηση στους κατοίκους να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα λόγω του καπνού

Σε ύφεση είναι τα τελευταία λεπτά η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής οικιακών σκευών στην Κηφισιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μπει πλέον στο χώρο του εργοστασίου, έχει καταστραφεί ολοσχερώς η κεντρική αποθήκη υλικών και υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο και να εκλείψει κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης ή επέκτασης σε κοντινή επιχείρηση.
Όπως δήλωσε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Λιάφας, γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει περιορισθεί σε ένα σημείο στο εργοστάσιο, δεν επεκτάθηκε σε όμορες επιχειρήσεις, πράγμα για το οποίο έδωσαν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.
Κηφισιά: Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο

Η φωτιά ξέσπασε στις 15:30 στο εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πμευμονολόγου και πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά η φωτιά ξέσπασε μετά από μεγάλη έκρηξη που συγκλόνισε το εργοστάσιο, ενώ ο συναγερμός σήμανε σε δύο επίπεδα: Αφενός στην Πυροσβεστική για την κατάσβεση, αφετέρου στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας για την ενημέρωση των πολιτών προκειμενου να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, λόγω των πυκνών καπνών στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το σύννεφο του καπνού έγινε ορατό μέσα σε λίγη ώρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς σε μεγάλη περιοχή. Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της τροχαίας που απέκλεισαν την κυκλοφορία ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών μέσων.

Νωρίτερα η κ. Γκάγκα μέσω δηλώσεών της στον Alpha επιβεβαίωσε και η ίδια ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, καίει φελιζόλ και πλαστικά. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ένα ελικόπτερο Erickson, έκανε συνεχείς ρίψεις στην περίμετρο, ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε παρακείμενη επιχείρηση.

protothema.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Το αξεσουάρ του ντους που μια ειδικός δεν χρησιμοποιεί ποτέ – «Είναι γεμάτο βακτήρια»
  • Πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος: Οι αλλαγές που φέρνουν -Ποιοι καταναλωτές μπορούν να ωφεληθούν, τι θα πρέπει να προσέξουν
  • Η Σία Κοσιώνη επέστρεψε σπίτι μετά την περιπέτεια της υγείας της και πόζαρε αγκαλιά με την οικογένειά της
  • Ανανέωση και έκδοση διαβατηρίων με παλαιού τύπου ταυτότητες, η απόφαση του ΣτΕ
  • Δένδιας: Προφανώς η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τη «διαρκή» NAVTEX της Τουρκίας (βίντεο)
  • Τραγωδία στην Εύβοια – Νεκροί δυο ηλικιωμένοι μέσα στο σπίτι τους