Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Ανδραβίδα

07 Ιουλίου 2024 18:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΕΙΣΜΟΣ
  • ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Ανδραβίδα

test2

test2

Νέος σεισμός σημειώθηκε στην περιοχή της Ανδραβίδας Ηλείας, το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου η σεισμική δόνηση ήταν έντασης 4,7 Ρίχτερ.
Πάνω από 55 μετασεισμοί μετά τα 4,9 Ρίχτερ στην Κυλλήνη -«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», λέει ο Λέκκας

Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Κυλλήνη -Είχε μεγάλη διάρκεια, ταρακουνήθηκαν Ηλεία, Αχαΐα, Μεσσηνία, Ζάκυνθος

Το επίκεντρο εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ανδραβίδας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 23,4 χιλιόμετρα.

Σείστηκε και το Σάββατο η Ηλεία, σημειώθηκαν πάνω από 55 μετασεισμοί
Πάνω από 55 μετασεισμοί σημειώθηκαν μετά την δόνηση των 4,9 Ρίχτερ, στην περιοχή της Κυλλήνης.

Ο σεισμός έγινε, εχθές το βράδυ, ταρακουνώντας Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο.

Λέκκας για σεισμό στην Κυλλήνη: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Ευθύμης Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

«Είχαμε μια σεισμική δραστηριότητα με 4 Ρίχτερ, έξω από τα Λουτρά της Κυλλήνης που έγινε αισθητή σε Ζάκυνθο και Ηλεία. Είναι μια περιοχή αρκετά σεισμογενής, όταν αρχίζουν οι σεισμοί εκεί λόγω των σχισμοτεκτονικών ιδιομορφιών συνεχίζουν για κάποιες μέρες. Τα μεγέθη δεν είναι μεγάλα, συνεπώς δεν θα πάμε σε πάρα πολύ μεγάλα μεγέθη. Μπορεί να περάσουμε τα 5 Ρίχτερ αλλά σε σπάνια περίπτωση θα πάμε πολύ πιο πάνω. Το πιθανότερο είναι να έχουμε μετασεισμούς της τάξεως των 3-4 βαθμών, όπως και είχαμε όλη τη νύχτα», είπε.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δεδομένου ότι και ο δομημένος ιστός της περιοχής μετά τους σεισμούς ‘92-’94 είναι πολύ ανθεκτικός», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι τα κτίρια στις περιοχές είναι πιο καινούργια και ανθεκτικά.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ: Υπάρχουν μικρές ρωγμές – Οι Μονές του Αγίου Όρους είναι χτισμένες με τρόπο που απορροφούν τη σεισμική ενέργεια (βίντεο)
  • Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος -Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
  • Ισχυρός σεισμός τώρα στην Κρήτη
  • Τραγωδία στην Τουρκία από τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ στη Ρόδο: Νεκρή μια 14χρονη, δεκάδες τραυματίες (βίντεο)
  • Β. Καραστάθης για τα 4,8 Ρίχτερ στον Κορινθιακό: Μας προβληματίζει ότι δεν έχουμε ακόμα μετασεισμική ακολουθία (βίντεο)
  • "Σείστηκε η γη" στην Κρήτη - Βίντεο - ντοκουμέντα από τη στιγμή της ισχυρής δόνησης