Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται κατεψυγμένα ορτύκια, λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας

19 Σεπτεμβρίου 2024 18:33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται κατεψυγμένα ορτύκια, λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας

test2

test2

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης του προϊόντος, ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella Typhimurium εντοπίστηκε σε προϊόν με ημερομηνία κατάψυξης 29/12/2023 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 29/12/2025.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που τυχόν το έχουν ήδη προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση ανάκλησης του ΕΦΕΤ για τα κατεψυγμένα ορτύκια:
«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια Ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου κρέατος ορτυκιού, με την εμπορική ονομασία “ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΟΡΤΥΚΙΑ 4 ΤΕΜΑΧΙΑ” με αριθμό παρτίδας LOT:15253232, ημερομηνία κατάψυξης 29/12/2023 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 29/12/2025, τo οποίο παράγεται στην Ισπανία από την Επιχείρηση Urgel Ganadera S.A.. Σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella Typhimurium.

»Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.»

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην προσέλκυση νέων τουριστών από την Ευρώπη
  • Ο εκπληκτικός κύκλος ζωής των τζιτζικιών -17 χρόνια κάτω από τη γη, στο φως για 6 εβδομάδες (Βίντεο)
  • 10.000 ακίνητα από την Intrum στην αγορά
  • Ενδιαφέρεστε να γίνετε Μεταπωλητές ή Συνεργάτες της TicTac;
  • Η Ελλάδα ανάμεσα στις 5 χώρες της ΕΕ που θα δοκιμαστεί η εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας για τη χρήση στο διαδίκτυο
  • Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να σταματήσουμε τους άθλιους διακινητές