Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αράχωβα: Ολική διακοπή υδροδότησης τις νυχτερινές ώρες λόγω λειψυδρίας

28 Οκτωβρίου 2024 20:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΡΑΧΩΒΑ
Αράχωβα: Ολική διακοπή υδροδότησης τις νυχτερινές ώρες λόγω λειψυδρίας

test2

test2

Στην αναστολή της υδροδότησης του κοσμικού χωριού της Αράχωβας προχώρησε ο Δήμαρχος της περιοχής, εξαιτίας της οξείας λειψυδρίας που πλήττει τον τόπο και τις υποδομές του.

Με τη διακοπή να εφαρμόζεται από τη μία τα ξημερώματα έως τις έξι το πρωί, η ανακοίνωση προκάλεσε αίσθηση, καθώς η Αράχωβα βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτοφανή προβλήματα λειψυδρίας λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των επισκεπτών.

Ο Δήμαρχος της Αράχωβας, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, έλαβε δράση, ενεργοποιώντας υδροφόρες οι οποίες πραγματοποιούν συνεχείς μεταφορές νερού από τον Μόρνο. Μέσω αυτών των δρομολογίων επιχειρείται να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες ύδρευσης, καθώς τα αποθέματα της Αράχωβας δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση.

Οι ξενοδόχοι, που ενημερώθηκαν έγκαιρα για την απόφαση, μετέφεραν την πληροφόρηση στους πελάτες τους, προσπαθώντας να περιορίσουν την ταλαιπωρία των επισκεπτών. Ωστόσο, το ζήτημα παραμένει κρίσιμο, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες στην Αράχωβα να μένουν χωρίς νερό για τις βασικές τους ανάγκες απόψε.

Η φετινή ξηρασία και οι ελλείψεις στις τοπικές υποδομές έχουν επιτείνει τα προβλήματα, αναδεικνύοντας την ανάγκη για άμεση και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες πως θα συνεχιστεί η μεταφορά νερού μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση, ενώ έκανε έκκληση για υπεύθυνη χρήση των διαθέσιμων πόρων.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • ΔΥΠΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα vouchers βιβλίων – Βήμα βήμα η διαδικασία
  • Η Uber σε 8 ελληνικά νησιά – Πού βρίσκετε ταξί μέσω εφαρμογής
  • vouchers.gov.gr: Από σήμερα οι αιτήσεις για μόνιμη μετεγκατάσταση νοικοκυριών σε τρεις περιοχές του Έβρου
  • Δυο 17χρονες Ελληνίδες στην κορυφή του κόσμου στον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft
  • Το κόλπο που διώχνει τις μύγες χωρίς κόπο και χημικά – Λειτουργεί;
  • Διεθνής αναγνώριση για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – Κατατάχτηκε στην έκτη θέση παγκοσμίως