Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΑ: Αύξηση 8,1% επιβατών στα 24 αεροδρόμια για το 11μηνο του 2024

24 Δεκεμβρίου 2024 15:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
ΥΠΑ: Αύξηση 8,1% επιβατών στα 24 αεροδρόμια για το 11μηνο του 2024

test2

test2

Άνοδο 8,1% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ (Ηράκλειο, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνος, Αστυπάλαια, Ιωάννινα, Χίος, Κοζάνη, Καστοριά, Κάρπαθος, Κύθηρα, Μήλος, Σκύρος, Νέα Αγχίαλος, Πάρος, Σύρος, Άραξος, Νάξος, Κάλυμνος, Ικαρία, Καστελόριζο, Κάσος, Λέρος, Σητεία) κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2024, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία: το σύνολο των επιβατών (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού) 11μηνου 2024 (Ιανουάριος– Νοέμβριος) ανήλθε στους 11.733.395 επιβάτες, έναντι 10.849.363 επιβατών το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Νοέμβριος 2024: Συνεχίζει να καταγράφει τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση το «Νίκος Καζαντζάκης» ανάμεσα στα περιφερειακά αεροδρόμια

Το κρατικό αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» εξυπηρέτησε τον Νοέμβριο 225.234 επιβάτες, ήτοι ποσοστό αύξησης 26,3% σε σχέση με πέρυσι, όπου είχαν εξυπηρετηθεί για τον ίδιο μήνα 178.376 επιβάτες. Παράλληλα, οι πιο σημαντικές ποσοστιαίες αυξήσεις επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ τον Νοέμβριο του 2024 σε σύγκριση με το 2023, καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο Ικαρίας +64,5%, στο αεροδρόμιο Νάξου +33% και στο αεροδρόμιο Αστυπάλαιας +29,9%.

Άνοδο 9,3% στην επιβατική κίνηση και 7,5% στις κινήσεις αεροσκαφών καταγράφουν τα στατιστικά στοιχεία Ιανουαρίου-Νοέμβρίου 2024 για τα 39 αεροδρόμια

Αύξηση 9,3%, σε σχέση με πέρυσι προκύπτει και στην επιβατική κίνηση για το 11μηνο του έτους 2024 στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας, που διεξάγονται εμπορικές πτήσεις (39 αεροδρόμια: 24 ΥΠΑ, 14 FRAPORT GREECE, ΔΑΑ). Συγκεκριμένα, η επιβατική κίνηση το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2024 έφτασε τα 76.249.626, έναντι 69.774.369 επιβατών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023.

Όσον αφορά τον αριθμό κινήσεων αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού) για το 11μηνο του 2024, στο σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας, των οποίων τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ασκεί, κυρίως, η ΥΠΑ, σημειώθηκε αύξηση 7,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2023. Ειδικότερα, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 577.118 πτήσεις, έναντι 536.679 πτήσεων το 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι, ήδη τα αεροδρόμια έχουν καταγράψει νέο ετήσιο ρεκόρ επιβατικής κίνησης, καθώς τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία 10μηνου 2024 και τα νεότερα του 11μηνου 2024 έχουν ξεπεράσει ολόκληρο το 12μηνο του 2023.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Νέος γύρος Γιαννακόπουλου κατά Αγγελόπουλων: Σας μηνύω γιατί οι οπαδοί σας έβριζαν την κόρη μου - Δείτε βίντεο
  • Ο Απόστολος Παύλος «ζωντανεύει» μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης - Ψηφιακή αναπαράσταση της πορείας του (Βίντεο)
  • Τριπλάσιος ο μέσος μισθός στη Ναυτιλία σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα
  • Αγίου Πνεύματος: Τα 18 πιο hot νησιά για το τριήμερο -Ποια θα «βουλιάξουν» και σε ποια υπάρχουν ακόμα δωμάτια [τιμές]
  • 87χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τη βαριά ασθενή σύζυγό του στο νοσοκομείο Ρεθύμνου (Βίντεο)
  • «Αγκάθια» με τη Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Διπλωματικός μαραθώνιος για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου