Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνίδα υπάλληλος του ΟΗΕ ελέγχεται για υπόθεση απάτης άνω του ενός εκατομμυρίου

21 Ιανουαρίου 2025 11:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΗΝΙΔΑ
  • ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΗΕ
  • ΑΠΑΤΗ
Ελληνίδα υπάλληλος του ΟΗΕ ελέγχεται για υπόθεση απάτης άνω του ενός εκατομμυρίου

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Στο μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών έχει μπει Ελληνίδα υπάλληλος του ΟΗΕ, η οποία ελέγχεται για υπόθεση απάτης που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η υπάλληλος, η οποία ασχολείτο με τη διαχείριση κονδυλίων του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες κατηγορείται ότι ιδιοποιήθηκε τα χρήματα μέσω πλαστών παραστατικών στα εξοδολόγια του οργανισμού. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από τυχαίο έλεγχο του ΟΗΕ και ειδοποιήθηκε η Εισαγγελία.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η δράση της φέρεται να εκτείνεται χρονικά μεταξύ των ετών 2014-2021. Η καταγγελία του ΟΗΕ απασχόλησε και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία όμως δήλωσε αναρμόδια και έτσι η έρευνα επέστρεψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες που της προσάπτουν
Η υπάλληλος κλήθηκε σε εξηγήσεις, για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και της πλαστογραφίας. Αρνήθηκε τις κατηγορίες και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι είναι θύμα διαμάχης μεταξύ των ανωτέρων της και πως το σύστημα ελέγχων του οργανισμού είναι διάτρητο.

Ωστόσο δεν έπεισε με τις εξηγήσεις της και ο Εισαγγελέας Γιώργος Νούλης άσκησε σε βάρος της κακουργηματική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία. Η δικογραφία ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει την κατηγορούμενη σε απολογία.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Δεσμεύτηκε η περιουσία 40χρονου, ύψους 630.190,58 ευρώ, που εμπλέκεται σε απάτη με υπεκμισθώσεις ακινήτων
  • 15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά (βίντεο)
  • Προσοχή! Νέα απάτη με δήθεν επιστολή (e-mail) του Υπουργείου Ανάπτυξης για «ΔΩΡΕΑΝ πακέτο γιορτών»
  • Αποφάση - "βόμβα" από την ΕΕ: Υπεύθυνες οι ψηφιακές πλατφόρμες σε περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης (βίντεο)
  • Θύμα διαδικτυακής απάτης στην Ελλάδα έχασε 40.000 ευρώ από «μαϊμού» επένδυση στο Facebook (Βίντεο)
  • Στον εισαγγελέα οι 6 συλληφθέντες για την απάτη άνω των 2 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΦΚΑ (βίντεο)