Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάκληση φαρμάκου για τον διαβήτη από τον ΕΟΦ

28 Ιανουαρίου 2025 16:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΟΦ
  • ΦΑΡΜΑΚΑ
Ανάκληση φαρμάκου για τον διαβήτη από τον ΕΟΦ

test2

test2

Την ανάκληση παρτίδων φαρμάκου που χορηγείται σε ασθενείς με διαβήτη ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, οι παρτίδες των φαρμάκων JANECLUC FCTABS (50+850)MG/TAB BTx60 και JANECLUC FCTABS (50+1000)MG/TAB BTx60, για τον διαβήτη ανακαλούνται λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών κατά τον έλεγχο νιτροζαμινών στο πλαίσιο ελέγχων σταθερότητας.

«Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της παραγωγού εταιρείας. Η εταιρεία DEMO S.A. ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντιβιοτικού Fucidin σε χάπια
  • Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΦ – Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Σαπουνάς
  • Ξεκινά η κατ' οίκον διανομή φαρμάκων σε 139.000 πολίτες τη Δευτέρα (16/6): Βήμα - βήμα η διαδικασία
  • ΕΟΦ: Απαγορεύει την πώληση γνωστού σκευάσματος μελατονίνης
  • Πώς να καθυστερήσετε την άνοια χωρίς φάρμακα έως και 5 χρόνια
  • ΕΟΦ: Προσοχή σε φάρμακο για απώλεια βάρους