Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα - Πότε σταματάνε τα φαινόμενα (Βίντεο)

25 Απριλίου 2025 12:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα - Πότε σταματάνε τα φαινόμενα (Βίντεο)

test2

test2

Αστάθεια θα επικρατήσει μέχρι και την Κυριακή και έπειτα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σταδιακά ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει.


Είμαστε σε μια περίοδο που θα έχουμε έντονη αστάθεια. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτό δεν θα αφορά όλη την ημέρα, καθώς αυτά τα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα πάνω από την ξηρά, ενώ πάνω από θαλάσσιες και παρθαλάσσιες εκτάσεις η αστάθεια εκδηλώνεται κυρίως πρωινές και βραδινές ώρες.

Ήδη έχει ξεκινήσει η έντονη αστάθεια ιδιαίτερα για την ανατολική ηπειρωτική χώρα και καθώς θα περνάνε οι ώρες τα φαινόμενα αυτά θα γενικευτούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές όπου θα δούμε καταιγίδες ακόμα και στα νησιά μας.

Κύρια χαρακτηριστικά σήμερα θα είναι οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων και κεραυνών και έτσι θα κινηθούμε και τις πρώτες βραδινές ώρες για να αρχίσουν τα φαινόμενα να χάνουν από τη δύναμή τους για να μετατοπίζονται σε πιο θαλάσσιες περιοχές, κυρίως προς την πλευρά του Αιγαίου.

Στην Αττική, κοντά στο απόγευμα θα δούμε μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, ο υδράργυρος έως και 24 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, ο άστατος καιρός θα κυριαρχήσει κυρίως μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μπόρες ή και καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το βράδυ τα φαινόμενα αυτά θα εντοπίζονται στα πιο θάλασσια - παραθαλάσσια τμήματα. Ο υδράργυρος έως και 22 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Αύριο Σάββατο, δεν αλλάζει το καιρικό μοτίβο. Ο καιρός θα είναι άστατος το μεσημέρι και το απόγευμα με έμφαση την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα αλλά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα δεν θα κρατάνε όλη την ημέρα άρα θα έχουμε και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Την Κυριακή η ημέρα θα είναι άστατη σε περιοχές ποιυ βλέπουν προς το Αιγαίο, από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά.

Η περιοχή της Θεσσαλίας, η ΑττικοΒοιωτία, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος, η περιοχή της Κρήτης και της ανατολικής Μακεδονίας, θα δεχθούν τις περισσότερες βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών.

Μέσα στην Κυριακή θα αρχίσουν να ενισχύονται οι βοριάδες και αυτό από τη μία θα ρίξει λίγο τη θερμοκρασία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα περιορίσει όμως και τον άστατο καιρό.

Επομένως τη νέα εβδομάδα η αστάθεια θα είναι αρκετά περιορισμένη, με τους βοριάδες να κυριαρχούν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη κυρίως προς την πλευρά του Αιγαίου.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Έρχεται μίνι καύσωνας που φέρνει 42αρια, οι 4 περιοχές που θα καούν για 48 ώρες - Αναλυτικοί χάρτες με τις θερμοκρασίες
  • Σάκης Αρναούτογλου: Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία
  • Καιρός: Ζέστη μέχρι και την Παρασκευή – Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο (βίντεο)
  • Καιρός: Η αστάθεια φεύγει, τα 35αρια και το καλοκαίρι έρχονται
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για αύριο Κυριακή - Πού θα βρέξει
  • Microsoft: Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης με επικεφαλής Έλληνα καθηγητή προβλέπει με ακρίβεια καιρικά φαινόμενα