Εκτύπωση αυτής της σελίδας

48ωρη απεργία της ΠΝΟ στις 3 και 4 Ιουνίου

21 Μαϊος 2025 13:52
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
48ωρη απεργία της ΠΝΟ στις 3 και 4 Ιουνίου

test2

test2

Την Τρίτη 3 Ιουνίου 2025, ξεκινά 48ωρη απεργία στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν δρομολόγια στις γραμμές Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ιταλία, όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) κατά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα 19 Μαΐου.

Η απεργία θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 4 Ιουνίου, με κύριο αίτημα τη στελέχωση των πλοίων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και τις συνθήκες εργασίας των πληρωμάτων.

Η ΠΝΟ καταγγέλλει ότι, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις από την πλευρά του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδη, δεν έχουν δοθεί λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα των ναυτεργατών. ;Όπως επισημαίνει η ΠΝΟ σε ανακοίνωση της σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου με τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Βασίλη Κικίλια, η Ομοσπονδία επανέφερε τα ίδια αιτήματα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην υποστελέχωση των πλοίων της Αδριατικής, με την ΠΝΟ να τονίζει ότι η υφιστάμενη κατάσταση οδηγεί σε υπερεργασία, υπερκόπωση των πληρωμάτων και, το σημαντικότερο, σε σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

"Η απεργιακή κινητοποίηση έρχεται ως έσχατη μορφή πίεσης, με τους ναυτεργάτες να διεκδικούν την άμεση εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων για τη διασφάλιση ασφαλών και ανθρώπινων συνθηκών εργασίας στα πλοία των συγκεκριμένων γραμμών" επισημαίνει η ΠΝΟ.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Κοινωνικός τουρισμός 2025: Τα αποτελέσματα βγαίνουν τα επόμενα 24ωρα
  • ΚΠΙΣΝ: Αρχίζουν οι δωρεάν υπαίθριες προβολές ταινιών στο Πάρκο -Οσκαρικά, κλασικά φιλμ, καρτούν -Tο πρόγραμμα
  • «Εντοπίσαμε καψίματα και ζωγραφιές με μαρκαδόρο» - Το χρονικό της φρίκης με την κακοποίηση ανηλίκων στη Λάρισα μέσα από την κατάθεση της γιατρού
  • Μονιμότητα στο Δημόσιο: Πόσο «ισόβια» είναι τελικά η εργασία των κρατικών υπαλλήλων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ;
  • Τα τρία «αγκάθια» της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με την Κομισιόν
  • Αύξηση 14% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης ΥΠΑ για το α΄ τετράμηνο του 2025