Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται για 9η ημέρα η απεργία της ΠΕΝΕΝ στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ιταλία (βίντεο)

24 Ιουνίου 2025 11:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΕΝΕΝ
  • ΑΠΕΡΓΙΑ
Συνεχίζεται για 9η ημέρα η απεργία της ΠΕΝΕΝ στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ιταλία (βίντεο)

test2

test2

Σε τροχιά κλιμάκωσης παραμένει η απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της γραμμής Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ιταλία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΕΝ αποφάσισε την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας, για ένατη ημέρα, που ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 25 Ιουνίου, στις 06:00 π.μ. και θα λήξει αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου την ίδια ώρα.

Όπως αναφέρει το ναυτεργατικό σωματείο, η αντιπρόταση του ΣΕΕΝ θα τεθεί για συζήτηση και απάντηση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην απεργιακή Συνέλευση των μελών της Ένωσης, ενώ σημειώνει ότι τις τελευταίες 2 ημέρες η κινητοποίηση εξελίσσεται χωρίς ο ΣΕΕΝ να έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ καλούν τον ΣΕΕΝ και την κυβέρνηση να αντιληφθούν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύσεις στα αιτήματά τους, υπογραμμίζοντας ότι μονομερείς υποχωρήσεις και πιέσεις δημιουργίας τετελεσμένων σε μία απεργία δεν θα περάσουν.

Η διοίκηση της Ένωσης έχει ήδη γνωστοποιήσει στις εμπλεκόμενες ναυτιλιακές εταιρείες και στους πλοιάρχους τα στοιχεία των μελών που θα συγκροτήσουν το προσωπικό ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή της 24ωρης απεργίας.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Απεργία διαρκείας από τα συνεργεία αυτοκινήτων για το ψηφιακό πελατολόγιο της ΑΑΔΕ
  • Σε απεργία οι επιχειρηματίες της εστίασης στην Πάρο - «Ο χώρος δεν είναι αδειοδοτημένος» (βίντεο)
  • Πλοία: Απεργία Π.Ν.Ο. την Πρωτομαγιά και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
  • Blue Star Ferries: Απεργία Π.Ν.Ο 01/05/2025 - Διαμόρφωση Δρομολογίων
  • Π.Ν.Ο. Συμμετοχή στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά 2025
  • Δήμος Πάρου: Έκκληση στους δημότες να μην βγάλουν τα απορρίμματά τους την Τετάρτη 9 Απριλίου λόγω της γενικής απεργίας