Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε, στο Λαύριο, η καταγραφή και ταυτοποίηση των 516 διασωθέντων της Γαύδου – Στη Μαλακάσα ακόμη 240 μετανάστες από την Κρήτη (βίντεο)

10 Ιουλίου 2025 14:06
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ
  • ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΜΑΛΑΚΑΣΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΛΑΥΡΙΟ
Ξεκίνησε, στο Λαύριο, η καταγραφή και ταυτοποίηση των 516 διασωθέντων της Γαύδου – Στη Μαλακάσα ακόμη 240 μετανάστες από την Κρήτη (βίντεο)

test2

react2 2025

skandalis77

Στο λιμάνι του Λαυρίου μεταφέρθηκαν οι 516 μετανάστες που διασώθηκαν ανοικτά της Γαύδου, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης του Λιμενικού το τελευταίο διάστημα, εν μέσω ισχυρών ανέμων 6 μποφόρ.

Παράλληλα, 240 μετανάστες μεταφέρθηκαν από το Ρέθυμνο στη Μαλακάσα, με 100 εξ αυτών να συνεχίζουν προς τη δομή των Διαβατών.

Η επιχείρηση διάσωσης στη Γαύδο
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Μπαντε, οι 516 μετανάστες εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, στοιβαγμένοι πάνω σε σιδερένιο πλοιάριο, 17 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Άμεσα στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τους επιβαίνοντες να μεταφέρονται με ασφάλεια σε εμπορικό πλοίο που έπλεε στην περιοχή.

Αν και αρχικός σχεδιασμός ήταν η μεταφορά τους στην Κρήτη, οι τοπικές συνθήκες και η πληρότητα των υποδομών οδήγησαν στην απόφαση να οδηγηθούν στο Λαύριο. Λίγο μετά τις 6 το πρωί, το πλοίο αγκυροβόλησε στα ανοιχτά και μικρά σκάφη μετέφεραν σταδιακά τους διασωθέντες σε γκρουπ των 20-30 ατόμων στο λιμάνι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

«Έχουμε φροντίσει για τη διατροφή τους και όλα εξελίσσονται ομαλά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, Γιώργος Βακόνδιος.

Στο λιμάνι του Λαυρίου μεταφέρθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι 516 μετανάστες που διασώθηκαν ανοικτά της Γαύδου, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης του Λιμενικού το τελευταίο διάστημα, εν μέσω ισχυρών ανέμων 6 μποφόρ. Παράλληλα, 240 μετανάστες μεταφέρθηκαν από το Ρέθυμνο στη Μαλακάσα, με 100 εξ αυτών να συνεχίζουν προς τη δομή των Διαβατών.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ταυτοποιήθηκαν -6- μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν διαρρήξεις A.T.M. και κλοπές αυτοκινήτων σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
  • Μακελειό στα Βορίζια: Προφυλακιστέα τα τρία αδέλφια για την αιματηρή συμπλοκή (Βίντεο)
  • Δημογλίδου στο ΕΡΤnews: Δύσκολο και διαρκές το στοίχημα κατά της παράνομης οπλοκατοχής στην Κρήτη – Δεν τίθεται θέμα αδράνειας της τοπικής αστυνομίας, δεν πτοήθηκαν οι εμπλεκόμενοι
  • Το ελληνικό FBI μόνιμα στην Κρήτη, τέλος οι μπαλωθιές - Όλα τα μέτρα για τα όπλα (βίντεο)
  • Στην Κρήτη ο Χρυσοχοΐδης - Μόνιμη απόβαση του ελληνικού «FBI» στο νησί
  • Ταυτοποιήθηκαν οι αναβάτες των μηχανών που έτρεχαν με 250 χλμ/ώρα και έκαναν «σούζες» στην Αττική Οδό (βίντεο)