Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο 112 στην Πάτρα - Φύγετε για το κέντρο της πόλης - Εκτός ελέγχου η φωτιά σε Φιλιππιάδα και Ζάκυνθο (Βίντεο)

13 Αυγούστου 2025 18:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΑΤΡΑ
  • ΦΩΤΙΑ
Νέο 112 στην Πάτρα - Φύγετε για το κέντρο της πόλης - Εκτός ελέγχου η φωτιά σε Φιλιππιάδα και Ζάκυνθο (Βίντεο)

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

α δυσκολότερα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη εντοπίζονται στην Πάτρα, τη Χίο, την Πρέβεζα και τη Ζάκυνθο. Πύρινη κόλαση στη Φιλιππιάδα - Νέο «112» στην Χίο.

Μάχη με δεκάδες εστίες φωτιάς δίνουν από τα ξημερώματα της Τρίτης οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα. Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν σημαντικά τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενισχύοντας τα πύρινα μέτωπα και καθιστώντας το έργο των πυροσβεστών ιδιαίτερα απαιτητικό.

Ανεξέλεγκτα είναι τα μέτωπα φωτιά στη Φιλιππιάδα και στη Χίο.

Εκτός ελέγχου και η φωτιά στην Πάτρα: Oι φλόγες μπήκαν στον αστικό ιστό και «κύκλωσαν» το κέντρο της πόλης, με τους κατοίκους της να παρακολουθούν έντρομοι το απόκοσμο θέαμα. Πριν λίγη ώρα δόθηκε εντολή εκκένωσης για την περιοχή του Μπάλα, μετά από αντίστοιχες εντολές σε Άνω και Κάτω Συχαινά, Ανθούπολη, Αρόη και Ξερόλακκα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών, η κατάσταση παρέμεινε ανεξέλεγκτη:

Στην Νοτιοδυτική πλευρά της Πάτρας έχουν καεί σπίτια στα Τσουκαλέικα, υπάρχουν ζημιές στα Βραχνέϊκα, δύο εργοστάσια κάηκαν στην ΒΙΠΕ, πολλά σπίτια έχουν καεί στα Μοιρέικα και άλλα χωριά, το Αχαϊκό κινδύνευσε, η φωτιά πέρασε από την Καμενίτσα, έκαψε σπίτια και πέρασε Αλισσό. Εκκενώθηκε η Ανω Αχαϊα, έγιναν καταστροφές μέχρι και σε επιχειρήσεις στα Καμίνια. Στη Βούντενη γίνονται εκκενώσεις σπιτιών κοντά στον Προφήτη Ηλία, ενώ οι κάτοικοι είναι στο πόδι. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα.
Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες και στην Χίο, όπου καταγράφονται σοβαρές ζημιές κι αλλεπάλληλες εκκενώσεις οικισμών. Σημειώνεται πως 45 άτομα απεγκλωβίστηκαν από θαλάσσης από την περιοχή των Λιμνιών, ενώ οι οικισμοί της Αμανής και του κεφαλοχωριού της Βολισσού έχουν εγκαταλειφθεί από κατοίκους και επισκέπτες.
Δραματική είναι η κατάσταση στην Φιλιππιάδα και στα χωριά του Δήμου Ζηρού καθώς η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη όλο το βράδυ. Οι κάτοικοι του Γυμνότοπου κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό για δεύτερη φορά, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Παλιά Φιλιππιάδα, εντολές εκκένωσης και στα χωριά Γοργόμυλος, Γυμνότοπος και Τσαγκαρόπουλο.
dnews.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Σύλληψη καταζητούμενου για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πάτρα
  • Τραγωδία στον Βόλο: Νεκρές δύο γυναίκες από φωτιά και ένας άντρας σοβαρά τραυματισμένος (βίντεο)
  • Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα
  • Φωτιά σε σκάφη στον λιμένα Σύρου (βίντεο)
  • Σπάτα: Φωτιά σε αποθήκη με αθλητικά είδη - Δεν κινδυνέυουν παρακείμενα (βίντεο)
  • Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα με δύο μεγάλες παρελάσεις, πάρτι και… σοκολατοπόλεμο (Βίντεο)