Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μίλησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την απόφαση του να δοθεί στην κυκλοφορία η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας και πόσο θα βοηθήσει στην μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Ο κ. Δούκας ανέφερε: «Είναι μια ιστορία που τραβάει από το 2020. Μισό χιλιόμετρο είχε άτυπα κλείσει σαν πεζόδρομος. Λέω άτυπα γιατί δεν υπάρχει θέση πεζοδρόμησης και χωρίς θέση πεζοδρόμησης, κανένας δρόμος δεν μπορεί να γίνει πεζόδρομος. Πέρασαν πολλά χρόνια που έκλεινε αυτός δρόμος και δεν υπήρχε κανένα έργο εκεί. Τώρα έχει προχωρήσει η πεζοδρόμηση από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου έως τα αρχεία πριν την Αμαλίας», είπε στο OPEN ο δήμαρχος Αθηναίων για τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.
Και συνέχισε λέγοντας, «Η μελέτη που περνάμε αυτή την Τετάρτη από το δημοτικό συμβούλιο για τη Βασιλίσσης Όλγας κάνει λόγο για δύο σημαντικές κινήσεις: Είναι δύο δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, ο ένας από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου έως την λεωφόρο Αμαλίας. Η δεύτερη διαδρομή θα είναι από την Αμαλίας και θα κάνει δεξιά στην Αρδητού. Και μαζί με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ελπίζουμε να μειωθεί η κίνηση κατά 25%», ανέφερε χαρακτηριστικά.