Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρήτη: Λουόμενοι απομακρύνουν βάρκα με μετανάστες (βίντεο)

16 Σεπτεμβρίου 2025 11:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ
  • ΒΑΡΚΑ
Κρήτη: Λουόμενοι απομακρύνουν βάρκα με μετανάστες (βίντεο)

test2

test2

Τις πρώτες πρωινές ώρες την 14.07.2025, στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου της Γαύδου εντόπισαν στην παραλία “ΤΡΥΠΗΤΗ” είκοσι έξι (26) αλλοδαπούς.

Επιπρόσθετα, τις πρωινές ώρες χθες, στην παραλία “ΚΟΡΦΟΥ” εντοπίστηκαν οκτώ (08) αλλοδαποί. Παράλληλα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων για την ύπαρξη μίας λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή της Τρυπητής. Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο περισυνέλλεξε τριάντα (30) αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο λιμάνι του Καραβέ. Επιπλέον, τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου της Γαύδου εντόπισαν στην παραλία “ΤΡΥΠΗΤΗ” τριάντα έξι (36) αλλοδαπούς. Συνολικά εκατό (100) αλλοδαποί (80 άνδρες, 11 γυναίκες και 9 ανήλικοι) οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Καραβέ της Γαύδου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Καλών Λιμένων για την ύπαρξη αλλοδαπών σε βραχώδη παραλία, πλησίον του οικισμού Αγίου Ιωάννη Δήμου Γόρτυνας. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής του Ηρακλείου και του Α.Τ. Πύργου, όπου εντόπισαν τριάντα δύο (32) αλλοδαπούς (20 άνδρες, 4 γυναίκες και 8 ανήλικοι). Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συνοδεία Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με δήλωσή τους, οι αλλοδαποί απέπλευσαν από την περιοχή του Τομπρούκ της Λιβύης τις βραδινές ώρες την 13-09-2025 και είχαν καταβάλει το ποσό των 4.000 Δηναρίων Λιβύης και 150.000 γκινέ Αιγύπτου έκαστος, για την μεταφορά τους στην Ελλάδα. Από τη Λιμενική Αρχή του Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 31χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σουδάν), για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διευκόλυνση» και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση», καθώς αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής των υπολοίπων. Η λέμβος μεταφοράς των αλλοδαπών, καταστράφηκε.

@alexanagn4 #gavdos2025 ♬ πρωτότυπος ήχος - alexanagn

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Χανιά: Πέθανε ο επιχειρηματίας Απόστολος Αλεξάκης, ιδρυτικό μέλος των σούπερ μάρκετ ΕΛΟΜΑΣ
  • Θ. Πλεύρης στο ΕΡΤnews: Θα αποσυμφορηθεί από τους μετανάστες η Κρήτη τις επόμενες δύο ημέρες – Σήμερα θα φύγουν 600 άτομα (βίντεο)
  • Αύξηση στις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη το τελευταίο διήμερο (βίντεο)
  • Νέα κύματα μεταναστευτικών ροών σε Γαύδο και νότια Κρήτη (βίντεο)
  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης σε Αττική καθώς και στο Ηράκλειο και Ρέθυμνο Κρήτης
  • Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη