Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται χειρότερη κακοκαιρία την επόμενη βδομάδα - Θα «χτυπήσει» και την Αττική

26 Σεπτεμβρίου 2025 12:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
Καιρός - Μαρουσάκης: Έρχεται χειρότερη κακοκαιρία την επόμενη βδομάδα - Θα «χτυπήσει» και την Αττική

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Την ώρα που αναμένεται έκτακτο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία που θα διαρκέσει έως την Κυριακή και θα «πλήξει» οκτώ περιοχές, ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μίλησε για ένα νέο κύμα κακοκαιρίας - ακόμη πιο ισχυρό από αυτό - που θα ξεκινήσει από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα «χτυπήσει» όλη την Ελλάδα - και θα έχει διάρκεια.

Αναφερόμενος, πάντως, σε αυτή την κακοκαίρια, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι για την ώρα ενισχύονται οι βοριάδες. Ταυτόχρονα προς τη νότια Ιταλία αρχίζει και οργανώνεται ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, μία νέα κακοκαιρία, η οποία θα αποκτήσει περισσότερη δυναμική, καθώς θα αλληλεπιδράσει με τις θερμές θάλασσες.

Σήμερα, η κακοκαιρία θα χτυπήσει περιοχές που «βλέπουν» προς το Αιγαίο, το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες. Μάλιστα, σε αυτές τις περιοχές, οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Δεν αποκλείεται στις Κυκλάδες να έχουμε ακόμη και 9 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες - με εξαίρεση τη δυτική Ελλάδα - θα υποχωρήσουν αρκετά και θα φτάσουν ακόμη και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική υπάρχει πιθανότητα για βροχές στην Πάρνηθα και στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα βρέξει αρκετά στο Ιόνιο, στα δυτικά της Πελοποννήσου και στη δυτική Στερεά. «Το νέο βαρομετρικό χαμηλό θα δώσει πολλές βροχές και είναι πιθανό να έχουμε πλημμύρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος τόνισε ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και την Κυριακή.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έντονο κύμα ψύχους από το απόγευμα, οι περιοχές που θα χιονίσει (Βίντεο)
  • Πάρος: Θυελλώδεις άνεμοι «σφυροκοπούν» το νησί - Θάλασσα και άμμος ξεβράζονται στα παράλια (Βίντεο)
  • «Αβέβαιο αν θα χιονίσει στην Αττική τη Δευτέρα», λέει ο Καλλιάνος – «Η Μετεωρολογία δεν είναι σκηνή για να διψάμε για χειροκρότημα» (Βίντεο)
  • Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» θυελλώδεις άνεμοι – Ένταση έως 10 μποφόρ
  • Καιρός – Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Χιόνια μέχρι και κοντά στη θάλασσα και έντονες καταιγίδες (Βίντεο)
  • Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία (Βίντεο)