Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ εναντίον τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας

21 Οκτωβρίου 2025 10:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΣΟΚ
  • ΕΝΣΤΑΣΗ
  • ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ
ΠΑΣΟΚ εναντίον τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας

test2

test2

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά της τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη το πρωί της Τρίτης 21 Οκτωβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η κυβερνητική και διϋπουργική τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή ρυθμίζει από εδώ και στο εξής το πλαίσιο προστασίας του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τι αναφέρει η τροπολογία
Η ρύθμιση περιλαμβάνει ένα άρθρο που προβλέπει ότι στον χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ως χώρο ιδιαίτερης ιστορικής εθνικής σημασίας και για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας και της κατά προορισμό χρήσης του Μνημείου απαγορεύεται:

α) Η χρήση κατάληψη της επιφάνειας του χώρου για οποιονδήποτε σκοπό πέραν της επίσκεψης του Μνημείου και της ανάδειξης της σημασίας του,

β) η οποιαδήποτε αλλοίωση του χώρου,

γ) η πραγματοποίηση της οποιασδήποτε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης υπό την έννοια της περ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4703/2020 (Α’ 131), συμπεριλαμβανομένων και της αυθόρμητης και της έκτακτης υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης υπό την έννοια των περ. 4 και 5 του ανωτέρω άρθρου 2.

2. ‘Όσοι παραβιάζουν την παρ. 1 τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι ενός (1) έτους. Εφόσον δεν τιμωρούνται βαρύτερα από άλλη διάταξη.

3. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συντήρηση, τη φροντίδα και την ανάδειξη του Μνημείου και του χώρου της παρ. 1, είτε με ίδια μέσα, είτε μέσω ανάθεσης σχετικών συμβάσεων.

4. Για την τήρηση της δημόσιας τάξης, συμπεριλαμβανόμενης της Παραβίασης της παρ. 1, αρμόδια είναι η Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η τροπολογία υπογράφεται από 7 υπουργούς: Οικονομίας Κυριάκο Πιερρακάκη, Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Περιβάλλοντος Σταύρο Παπασταύρου, Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η τροπολογία έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η συζήτηση του οποίου ξεκινά το πρωί της Τρίτης.

Παρέμβαση στην Ολομέλεια της βουλής για την υποστήριξη της τροπολογίας θα κάνει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προκύπτει από το πρόγραμμά του που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Σκρέκας στο ΕΡΤnews: Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ανήκει σε όλους τους Έλληνες - Μακριά από εμάς η προσπάθεια να διχαστεί η κοινωνία (βίντεο)
  • Την επόμενη Τρίτη η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη -Θα προβλέπει ποινές έως δύο έτη
  • Τέλος τα "τσαντίρια" στο Σύνταγμα - Μητσοτάκης: Η φύλαξη και συντήρηση του Αγνώστου Στρατιώτη περνά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε ο γραμματέας της ΝΕ Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ -Επέστρεψε τα χρήματα της επιδότησης «λόγω ευθιξίας» (βίντεο)
  • Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Ροκόφυλλος
  • Πάρος: Επίσκεψη κλιμακίου στελεχών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο νησί (Bίντεο)