Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Χάρη Θεοχάρη, και επιχειρηματική αποστολή στην Μολδαβία

03 Μαρτίου 2026 12:28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • ΜΟΛΔΑΒΙΑ
Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Χάρη Θεοχάρη, και επιχειρηματική αποστολή στην Μολδαβία

test2

test2

skandalis77

Newsroom (1) Newsroom (1)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη εργασίας και η επιχειρηματική αποστολή υπό τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Χάρης Θεοχάρης, στη Μολδαβία (1–3 Μαρτίου, 2026).

Τον Υφυπουργό συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, Δημήτρης Σκάλκος.

Κατά την παραμονή του στο Κισινάου, ο κ. Θεοχάρης μίλησε στο Επιχειρηματικό Φόρουμ που συνδιοργανώθηκε από το Invest Moldova και την Enterprise Greece.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης και Ψηφιοποίησης, Eugen Osmochescu, και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Υποδομών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Vladimir Bolea. Κατά τις επαφές του, ανέδειξε την τεχνογνωσία, τη δυναμική και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των υποδομών. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να συνδράμει καθοριστικά τη Μολδαβία στην απορρόφηση ενωσιακών κονδυλίων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Υφυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Μολδαβίας, Gheorghe Hajder. Η συζήτηση εστίασε σε πιθανές συνέργειες για τη διαχείριση των υδάτων και σε ενδεχόμενα έργα υποδομής στα οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν εταιρείες ελληνικών συμφερόντων.

Η επίσκεψη επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και των μεταφορών.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν οι εταιρείες:

  • ΑΚΤΩΡ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
  • ΑΚΤΩΡ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ
  • ΑΒΑΞ Α.Ε.
  • DP PUMPS GROUP
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
  • Δ.Ε.Η. ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ
  • ΒΙΟΧΑΛΚΟ
  • ΤΕΜΑΚ Α.Ε.
  • ΘΡΙΑΣΙΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – GOLDAIR

Η συμμετοχή σημαντικών ελληνικών επιχειρήσεων ανέδειξε το ισχυρό ενδιαφέρον της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με τη Μολδαβία.

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Επίθεση στο γραφείο του Χάρη Θεοχάρη: Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στην είσοδο (βίντεο)