Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην τελική ευθεία για την ψήφο εμπιστοσύνης

08 Ιουλίου 2012 13:21

Με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών (και την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα που χτες αποχώρησε μετά από αδιαθεσία) συνεχίζεται την Τρίτη η συζήτηση στη Βουλή.

Τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά με τη στήριξη Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς.

Από το πρωί της Κυριακής συνεχίζεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Σαμαρά, με ομιλίες των αρμόδιων υπουργών και των βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Το απόγευμα θα ακολουθήσουν οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών, ενώ θα μιλήσει και η Αλέκα Παπαρήγα για πρώτη φορά. Η γ.γ. του ΚΚΕ αποχώρησε χτες Σάββατο πριν την ομιλία της, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Ανέβηκαν οι τόνοι το Σάββατο

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών το Σάββατο έδωσαν μία πρώτη ιδέα για τους τόνους στους οποίους θα διεξαχθεί η πολιτική συζήτηση σήμερα αλλά και το επόμενο διάστημα.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στον κ.Σαμαρά εγκατάλειψη του στόχου περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και κατήγγειλε την πολιτική της στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.

Δριμύτατη ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ομιλία Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι με την τοποθέτησή του «διακήρυξε την πίστη του στον κρατισμό», και του καταλόγισε ότι αφήνει υφέρπουσες υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό «για διορισμούς στο Δημόσιο».

Η απαλλαγή από το βάρος του Μνημονίου δεν σημαίνει επιστροφή σε όσα μας οδήγησαν σε αυτό, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης που ζήτησε «οι θυσίες που κάνει ο λαός να πιάσουν τόπο».

Για ένα απόλυτα στημένο παιχνίδι που παίζεται από το 2000, και έφερε όπως είπε, την «τέταρτη κυβέρνηση Σημίτη», η οποία συνεχίζει το σχέδιο εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και την μείωση της εθνικής κυριαρχίας έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος για τους Ανεξάρτητους Ελληνες .

Η ομιλία του Ν.Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής σκιάστηκε από τις αποχωρήσεις βουλευτών της Αριστεράς, αλλά και από τα νέα... στρατιωτικά ήθη των βουλευτών της.

www.kathimerini.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr