Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για μέτρα - αποκρατικοποιήσεις

29 Οκτωβρίου 2012 16:35

Συνεδριάζει αύριο, Τρίτη, στις 11 το πρωί, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του προέδρου του κινήματος, Ευ. Βενιζέλου.

Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ συνέρχεται εν όψει και της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, το οποίο προβλέπει -μεταξύ άλλων- την μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ, όπως είναι τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΔΙΕ η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς κ.λπ.

Βουλευτές του κινήματος έχουν εκφράσει ενστάσεις για τη ρύθμιση, ζητώντας πριν από κάθε αποκρατικοποίηση να υπάρχει ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και η άποψη που θα εκφράζουν οι βουλευτές να είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση. Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν στην αυριανή συνεδρίαση τα εργασιακά και τα νέα μέτρα, καθώς και η στάση που θα κρατήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε αυτά.

Οπως ανέφερε την Κυριακή ο κ. Στουρνάρας, η τρόικα προέβαλε ενστάσεις για το αίτημα να περνούν από τη Βουλή προς κύρωση οι αποκρατικοποιήσεις, θέση με την οποία, πάντως, συμφωνεί και ο ίδιος, καθώς -όπως ανέφερε- «δύσκολα ένας επενδυτής θα προχωρούσε σε μια συμφωνία υπό την αίρεση της επικύρωσης από τη Βουλή».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr