Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμυράς: Nα γιατί έφυγα από το Ποτάμι - Η συμφωνία αυτή δεν δίνει λύση

23 Ιανουαρίου 2019 22:16

«Πάλευα έως την τελευταία στιγμή να σταματήσω τον παραλογισμό που επικρατούσε στο Ποτάμι.

Πότε να τασσόμαστε κατά της κυβέρνησης για την ψήφο εμπιστοσύνης λόγω των Πρεσπών και πότε υπέρ της κυβέρνησης για την ίδια συμφωνία, πότε να υποστηρίζουμε ότι ο Τσίπρας είναι ανίκανος και επικίνδυνος ως πρωθυπουργός και πότε να τον στηρίζουμε μέχρι τέλους. Σε αυτό το παιχνίδι δε θα μπορούσα να συμμετάσχω» ξεκαθάρισε ο Γιώργος Αμυράς ως ανεξάρτητος πλέον βουλευτής κατά την ομιλία του στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Όσον αφορά στην ίδια τη συμφωνία ο Γ. Αμυράς τόνισε: «η αλλαγή ονομασίας της FYROM πρακτικά αναιρείται από το γεγονός ότι ο γειτονικός λαός δεν θα αποκαλείται «βορειομακεδονικός» αλλά σκέτο «μακεδονικός», η γλώσσα του δεν θα είναι η «βορειομακεδονική» αλλά σκέτη η «μακεδονική», τα προϊόντα τους δεν θα είναι «βόρειο μακεδονικά» αλλά σκέτα «μακεδονικά».

Η συμφωνία αυτή δεν δίνει λύση στα προβλήματα μας με τα Σκόπια αλλά αφήνει ανοικτές πόρτες για διαφορές και διαξιφισμούς και για αυτούς τους λόγους την καταψηφίζω».

 

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr