Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα Μητσοτάκη προς Αγκυρα: Μην παρερμηνεύετε την ήπια στάση μας

11 Δεκεμβρίου 2019 14:29

Σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα. Υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης. Εχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει».

Ο πρόεδρος της Σερβίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές του δηλώσεις -Φωτογραφία: EUROKINISSI
Η Ελλάδα στο πλευρό της Σερβίας
Απεναντίας, την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της και υπογράμμισε πως η χώρα του θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδος και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Στιγμιότυπο λίγο μετά την υποδοχή του Σέρβου προέδρου στο Μέγαρο Μαξίμου -Φωτογραφία: EUROKINISSI

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό ζήτημα αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία η Σερβία να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα. Με την σειρά του, ο Ελληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε για τη στάση του τον Αλεξάντερ Βούτσιτς σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα. Τόνισε ωστόσο ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή τη

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr