Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 12 μονάδων για τη ΝΔ -Στο 8,5% το ΚΙΝΑΛ -Το 56% των ανεμβολίαστων δεν πείθεται με τίποτα

02 Νοεμβρίου 2021 20:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 12 μονάδων για τη ΝΔ -Στο 8,5% το ΚΙΝΑΛ -Το 56% των ανεμβολίαστων δεν πείθεται με τίποτα

test2

test2

Προβάδιασμα 12 μονάδων υπέρ της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου σταθερή εμφανίζεται η εκλογική επιρροή της ΝΔ, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

 Δημοσκόπηση Pulse

Σημαντική φαίνεται πως είναι η αύξηση στο ποσοστό του ΚΙΝΑΛ, που λαμβάνει 8%, αυξάνοντας τηνξ εκλογική του επιρροή κατά 1,5 μονάδα, με τη δημοσκόπηση να πραγματοποιείται στο διάστημα ως και τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 12 μονάδων με ποσοστό 36,5% έναντι του 24,5%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 3%.

Τι απαντούν οι ανεμβολίαστοι για το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν
Τις τάσεις της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον εμβολιασμό, υπό τη σκιά του νέου ρεκόρ κρουσμάτων αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

 Είναι ενδεικτικό πως σε ποσοστό 56% οι ανεμβολίαστοι φρονούν πως τίποτα δεν μπορεί αν τους πείσει να εμβολιαστούν. Ένα 14% αναφέρει πως ενδεχομένως να πειθόταν από μια πιο ενεργή καμπάνια ενημέρωσης από γιατρούς και επιστήμονες.

Πέραν της πανδημίας, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση καλούνται να απαντήσουν αναφορικά με την ανησυχία που του προκαλεί η στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.

Για το ίδιο θέμα, η δημοσκόπηση αποτυπώνει την αίσθηση της κοινής γνώμης αναφορικά με τις πρόσφατες αμυντικές συμφωνίας της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση συντριπτικά υπέρ των συμφωνιών τάσσονται τόσο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, όσο όμως και εκείνοι του ΚΙΝΑΛ. Μοιρασμένοι εμφανίζονται όσοι επιλέγουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αναφορικά με την συμφωνία με τη Γαλλία.

Μουδιασμένοι οι πολίτες απέναντι στις ανατιμήσεις
Ποια είναι όμως η άποψη των πολιτών για τις συνεχείς ανατιμήσεις των τιμών και την ακρίβεια; Η δημοσκόπηση αποτυπώνει την υποδοχή της κοινής γνώμης στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αλλά και τις επιπτώσεις που έχουν οι αυξήσεις στο πορτοφόλι τους.

Στο ερώτημα αναφορικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 41%, έναντι 25% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ποσοστό 30% απαντά κανένας από τους δύο.

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Γιάννης Βρούτσης: «Η Κυβέρνηση έμπρακτα στο πλευρό των μαθητών της Αμοργού, της Ίου και της Σαντορίνης»
  • Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα για την υποστελέχωση και τις δυσχέρειες στην εκτέλεση καθηκόντων των υπαλλήλων στους Δήμους των Κυκλάδων
  • Τοποθέτηση της Κατερίνας Μονογυιού για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ειδική αγωγή, την Ιερά Μονή Σινά και τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.
  • Τριμερής Τουρκίας - Ιταλίας - Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς
  • Αναφορά του Μάρκου Καφούρου για την προστασία του μνημείου «Πορτάρα» στη Νάξο
  • Βουλή-ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς απαντούν κυβερνητικές πηγές στην αντιπολίτευση για «ακυρότητα» της διαδικασίας