Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλεύρης: Τέλος από 1η Ιουνίου η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους - Ποιοι εξαιρούνται

18 Μαϊος 2022 11:20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλεύρης: Τέλος από 1η Ιουνίου η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους - Ποιοι εξαιρούνται

test2

test2

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων αλλά για αναστολή - Τι θα γίνει με τις μάσκες στα σχολεία

Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όπως δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν μπορεί να ανατραπεί, γι’ αυτό και αναμένουμε από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να εισηγηθεί την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ωστόσο θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε συγκεκριμένους χώρους όπως τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Υπογράμμισε πως δεν μιλάμε για κατάργηση των μέτρων αλλά για αναστολή, καθώς έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο.

Ο κ. Πλεύρης επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα ενόψει καλοκαιριού, σημειώνοντας ότι όταν ανακοίνωσε τη σταδιακή άρση των μέτρων υπήρξε μία φοβερή αντιπολιτευτική επίθεση πως ερχόμαστε και άρουμε τα μέτρα κόντρα στις εισηγήσεις των ειδικών. Τρεις εβδομάδες μετά, καταλαβαίνει η αντιπολίτευση ότι έκανε λάθος, η πανδημία είναι σε ύφεση και δεν μπορεί να ανατραπεί αυτό στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, είπε.

«Επειδή θεωρούμε ότι η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρου περιορισμού θέλουμε να ακούσουμε την εισήγηση και να μείνει η μάσκα εκεί που είναι απαραίτητη. Η φιλοσοφία μας είναι να πάμε σε χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μόνο εκεί που είναι απαραίτητη», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος για τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Πλεύρης είπε πως βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την κυρία Κεραμέως και πως θα υπάρξει πρωτόκολλο ασφαλείας και για τις πανελλαδικές εξετάσεις όχι τόσο για επιδημιολογικούς λόγους όσο για το να μην ασθενήσουν άτομα-υποψήφιοι τις ημέρες που δίνουν εξετάσεις.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στην Πάρο
  • Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Ουδεμία έκπληξη για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη
  • Χρηστή Διοίκηση και Διαφάνεια σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα με νέα διαδικασία σύναψης Μισθώσεων και Παραχωρήσεων
  • Κατερίνα Μονογυιού: Στηρίζουμε έμπρακτα την Υγεία, τη Δικαιοσύνη και τον Τουρισμό στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Νάξο
  • Αλέξης Τσίπρας: Να αποτρέψουμε τον κίνδυνο οι κυβερνήσεις να γίνουν ΑΕ των ολιγαρχών
  • Ο Δήμαρχος Αμοργού στην 4η Attica Green Expo