Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα 8,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -Ανεβαίνει στο 8,6% σε δεύτερες εκλογές

06 Ιουνίου 2022 17:49
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα 8,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -Ανεβαίνει στο 8,6% σε δεύτερες εκλογές

test2

test2

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση, η Κάπα Research αποτυπώνει τη συγκυρία για τα κόμματα.

Στην έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH που διενεργήθηκε τον Ιούνιο του 2022, υπό τον τίτλο «Τα πολιτικά κόμματα στη δίνη των πολλαπλών κρίσεων», καταγράφεται η δυναμική τους, μετά τα συνέδρια που διεξήγαγαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Καταγράφεται ακόμη η πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ έχει προβάδισμα 8,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (32%-23,9%), ενώ στις δεύτερες κάλπες αυξάνει τη διαφορά στο 8,6% από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 34,4% έναντι 25,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα, εάν σήμερα είχαμε εκλογές, οι πολίτες θα προσέρχονταν στις κάλπες με το μυαλό στην αγοραστική τους δύναμη, τα εθνικά θέματα και την εθνική σταθερότητα. Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ εισπράττει πολιτικά -αλλά περιορισμένα- από το πρώτο και η ΝΔ υπερισχύει εμφατικά στα δύο τελευταία.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η αναστολή της πολιτικής κανονικότητας εξαιτίας της πανδημίας και της έκτακτης συνθήκης του πολέμου θα περιόριζε ψυχολογικά την καλλιέργεια απόλυτης καταδίκης της κυβέρνησης.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Τι είναι και τι δεν είναι ο προσωπικός αριθμός
  • ΚΥΑ για τα πρόστιμα των ακαθάριστων οικοπέδων
  • Το νέο υπέρ-πλεόνασμα του 2025 φέρνει νέες παροχές
  • Απλά βήματα για λιγότερα μικροπλαστικά στη ζωή μας
  • ΓΓ Εμπορίου για νέα Αρχή κατά της ακρίβειας: Πρόστιμα και παρεμβάσεις σε τουριστικές περιοχές με φαινόμενα υπερβολικής εκμετάλλευσης – Πώς θα λειτουργεί (Βίντεο)
  • Πλακιάς για πρόταση Καρυστιανού για προανακριτική: Δεν συμφωνούν όλες οι οικογένειες των συγγενών των θυμάτων