Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταση στη Βουλή: Η Σακοράφα απέβαλε τον Πολάκη από την Ολομέλεια λόγω «απαράδεκτης συμπεριφοράς»

13 Οκτωβρίου 2022 17:10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ένταση στη Βουλή: Η Σακοράφα απέβαλε τον Πολάκη από την Ολομέλεια λόγω «απαράδεκτης συμπεριφοράς»

test2

test2

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα ολομέλειας της Βουλής, με την προεδρεύουσα Σοφία Σακοράφα να χαρακτηρίζει «απαράδεκτη συμπεριφορά» τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλου Πολάκη κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για τα επιχειρηματικά πάρκα.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του κ. Πολάκη με την οποία απαντούσε -επί προσωπικού- σε τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μαραβέγια για την υπόθεση χρηματοδότησης εταιρείας της συζύγου του. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέκρινε την κυβέρνηση ότι άλλαξε τον αναπτυξιακό νόμο, προκειμένου να συμπεριληφθούν «φωτογραφικά» επιχειρήσεις (γηροκομεία και κέντρα αποκατάστασης) στις οποίες δραστηριοποιείται (η σύζυγος του κ. Μαραβέγια).

Την ώρα που ο κ. Γεωργιάδης απαντούσε από το βήμα ότι συμπεριελήφθη μεν στον οριστικό πίνακα η αίτηση της συζύγου του κ. Μαραβέγια, δεν έλαβε, δε, το αναγκαίο ατομικό ΦΕΚ για να ξεκινήσει η έγκριση, ο κ. Πολάκης παρενέβη διακόπτοντας όρθιος τον ομιλητή. Η κ. Σακοράφα είπε στον κ. Πολάκη ότι δεν βρίσκεται στο καφενείο του χωριού αλλά στη Βουλή, και όταν ο κ. Πολάκης συνέχισε να διακόπτει, η προεδρεύουσα κάλεσε τη φρουρά να βγάλει το βουλευτή εκτός αίθουσας.

Ακολούθως, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όντως άλλαξε ο νόμος προκειμένου να ενταχθούν και άλλοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ), όπως των γηροκομείων και των κέντρων αποκατάστασης. Όπως τόνισε, αυτό δεν έγινε για τον κ. Μαραβέγια, αλλά προκειμένου να μπουν περισσότεροι επιχειρηματίες στον αναπτυξιακό νόμο. Δεν γνώριζα ότι η σύζυγος Μαραβέγια αιτήθηκε χρηματοδότησης, δεν γνώριζα καν το όνομά της, μέχρι την καταγγελία Πολάκη, είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Πολάκης έχει μανία να μας βγάζει όλους κλέφτες».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος, Κ. Μπιζάς – Μ. Κωβαίος: Όσα είπαν κατά την επίσκεψη Βρούτση για τα δύο νέα, σπουδαία αθλητικά έργα που θα γίνουν στο νησί (Bίντεο)
  • Γεραπετρίτης στον ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή: Η Ελλάδα υπέρ της πολιτικής διαδικασίας για τη λύση των δύο κρατών
  • Δημοσκόπηση Interview: Στις 14,7 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ - «Ναι» σε Λοβέρδο, «όχι» σε Σαμαρά
  • ΕΟΦ: «Διαψεύδει» τον Τραμπ για την παρακεταμόλη - «Καμία απόδειξη ότι η λήψη της στην εγκυμοσύνη προκαλεί αυτισμό στο παιδί» (Βίντεο)
  • Τραμπ στον ΟΗΕ: Το 54% των κρατουμένων στην Ελλάδα είναι μετανάστες - Απάτη η κλιματική αλλαγή! (Βίντεο)
  • Αναβάλλεται η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Αναζητείται νέα ώρα για αύριο (Βίντεο)