Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρος Eurogroup σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Συγχαρητήρια για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας

04 Απριλίου 2023 14:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόεδρος Eurogroup σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Συγχαρητήρια για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας

test2

test2

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την εποικοδομητική συμμετοχή της χώρας μας στο Eurogroup με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα αλλά και γαι τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια με παράλληλη στήριξη της κοινωνικής συνοχής έδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης (4/4).

«Σας ευχαριστώ πολύ που βρήκατε τον χρόνο να έρθετε να μιλήσουμε για ό,τι έχουμε πετύχει μαζί τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης.

«Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ πραγματικά για το συνέδριο αργότερα, ώστε να υπογραμμίσω την τεράστια πρόοδο που έχει συντελεστεί», τόνισε ο Πρόεδρος του Eurogroup (σ.σ. ο κ. Ντόναχιου βρίσκεται στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο συνέδριο για την ελληνική οικονομία με τίτλο «Ανθεκτικότητα, Πρόοδος, Προοπτική»).

«Είναι μια σπουδαία ευκαιρία να συνοψίσουμε όλα όσα έχουμε πετύχει και να εντοπίσουμε επίσης τις προκλήσεις για την επόμενη περίοδο, γιατί φυσικά η δουλειά μας δεν σταματάει ποτέ», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι σταθερές οικονομικές επιδόσεις της χώρας μας με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλό πληθωρισμό, και αντηλλάγησαν απόψεις για την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη και τις προοπτικές της στη σκιά των κρίσεων που δημιούργησαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στον κ. Ντόναχιου ότι η σταθερή άσκηση βιώσιμων δημοσιονομικών πολιτικών από τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα ανανεωμένο πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης στο ενωσιακό επίπεδο. Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στις σχετικές διαβουλεύσεις και επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας εντός του 2023.

Συζητήθηκε ακόμα η τρέχουσα χρηματοπιστωτική αστάθεια στο διεθνές σύστημα και ο βαθμός στον οποίο επηρεάζεται το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τέλος, υπήρξε κοινή αντίληψη ότι η πρόοδος των εργασιών για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης και την εμβάθυνση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών συνιστούν επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ όσον αφορά την ανταγωνιστικότητά της διεθνώς, την ανοικτή στρατηγική αυτονομία της, καθώς και τη διττή μετάβαση, πράσινη και ψηφιακή.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
  • Ενημέρωση σχετικά με την ένταξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
  • Σάλος με την απόφαση Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ στους υπηκόους 12 κρατών: «Ρατσιστικό και ανελέητο»
  • 5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ο Δήμος Τήνου καλεί σε υπεύθυνη διαχείριση τηγανελαίων (Βίντεο)
  • Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με έργο, δράση, πρωτοβουλία
  • Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα