Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές 2023: Με επιτυχία η γενική πρόβα στο υπουργείο Εσωτερικών - Στις 20:30 το πρώτο αποτέλεσμα

23 Ιουνίου 2023 16:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκλογές 2023: Με επιτυχία η γενική πρόβα στο υπουργείο Εσωτερικών - Στις 20:30 το πρώτο αποτέλεσμα

test2

test2

Η γενική πρόβα για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 25 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρώτο αποτέλεσμα εκτιμάται στις 20:30 το βράδυ, αφού αυτές οι εκλογές πραγματοποιούνται με λίστα και δεν θα χρειαστεί καταμέτρηση σταυρών. Η ενσωμάτωση θα προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Αντίθετα, στις εκλογές της 21ης Μαΐου το 80% της Επικράτειας είχε ενσωματωθεί στις 22:10.

Η πρόβα πραγματοποιήθηκε παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και των εκπροσώπων της Singular Logic.

 Την καθιερωμένη επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε νωρίτερα η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού.

Την ενημέρωσε για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σχετικά με την εκλογική διαδικασία της Κυριακής και τη διευκόλυνση των εκλογέων όπου χρειαστεί.

Εξάλλου, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφτηκε και ο υπηρεσιακός υπουργός Επικρατείας Βασίλης Σκουρής, προκειμένου να τη διαβεβαιώσει για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

«Υπάρχει μεγάλη εμπειρία όλα θα πάνε καλά» ανέφερε η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού.

 «Υπάρχει ετοιμότητα από όλους τους υπαλλήλους – επιβλέπω προσωπικά, ο σχεδιασμός ακολουθείται κατά γράμμα» ανέφερε ο Γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών και διοικητικής υποστήριξης Γιώργος Δέδες.

«Στις 21:00 θα ξέρουμε αυτοδυναμία και κόμματα»
Την εκτίμηση ότι μέχρι τις 21:00 την Κυριακή 25/6 θα είναι γνωστό αν υπάρχει αυτοδυναμία και πόσες έδρες είναι και το ποια κόμματα μπαίνουν ή δεν μπαίνουν στη Βουλή εκφράζει ο γ.γ του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα αποτελέσματα θα είναι πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 22:00. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα».

Για να καταλήξει στην εκτίμησή του ότι το μετεκλογικό τοπίο θα ξεκαθαρίσει μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη
  • Ενημέρωση σχετικά με την ένταξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικίας στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
  • Σάλος με την απόφαση Τραμπ να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ στους υπηκόους 12 κρατών: «Ρατσιστικό και ανελέητο»
  • 5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ο Δήμος Τήνου καλεί σε υπεύθυνη διαχείριση τηγανελαίων (Βίντεο)
  • Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με έργο, δράση, πρωτοβουλία
  • Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα