Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιάννης Οικονόμου: Σε δύο χρόνια από σήμερα δεν θα ισχύουν οι παλιές ταυτότητες – Από 25 Σεπτεμβρίου η έκδοση των νέων

31 Αυγούστου 2023 11:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννης Οικονόμου: Σε δύο χρόνια από σήμερα δεν θα ισχύουν οι παλιές ταυτότητες – Από 25 Σεπτεμβρίου η έκδοση των νέων

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Άκυρες θα είναι οι παλιές μας ταυτότητες σε δύο χρόνια από σήμερα, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «άσκοπες» τις διαμαρτυρίες και τις ουρές στα αστυνομικά τμήματα.

Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, ενώ σε δύο χρόνια από σήμερα τον Αύγουστο του 2026 δεν θα ισχύουν οι παλιές, επεσήμανε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (31.08.23).

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι νέες ταυτότητες είναι μια νέα πραγματικότητα που θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών προς το ασφαλέστερο τόσο για τις αεροπορικές μετακινήσεις όσο και για τις πλαστογραφήσεις.

Ανάλογη των εμβολίων η διαδικασία έκδοσης
Η διαδικασία έκδοσης θα είναι ανάλογη των εμβολίων, καθώς σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ετοιμάζεται σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, θα λειτουργεί πλατφόρμα, όπου ο πολίτης θα καταθέτει την αίτηση μέσω gov σε 370 σημεία σε όλη της.

Συγκεκριμένα, ο πολίτης θα υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα, ακολούθως θα έρχεται ειδοποίηση, θα ορίζεται ραντεβού στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 10 ευρώ,

Άσκοπες οι διαμαρτυρίες και οι ουρές στα αστυνομικά τμήματα
Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι οι νέες ταυτότητες δεν θα πλαστογραφούνται και θα αναγράφουν τις απολύτως απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα γεωχωρικού προσδιορισμού, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις θεωρίες περί παρακολούθησης μέσω των νέων ταυτοτήτων.

Ακολούθως ο κ. Οικονόμου είπε ότι ταυτότητες που υπάρχουν σήμερα εκδίδονται με απαρχαιωμένους όρους του 1961.

«Όσοι δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων, ας αναλογιστούν ότι βάζουν νερό στο μύλο όσων θέλουν να πλαστογραφήσουν», σημείωσε ενδεικτικά.

O κ. Οικονόμου τόνισε ακόμη ότι οι ουρές για τις ταυτότητες παλαιού τύπου δεν έχουν νόημα, καθώς σε δυο χρόνια τον Αύγουστο του 2026, δεν θα ισχύουν, με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό.

Ο υπουργός έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια που εκμεταλλεύονται τις θρησκευτικές ευαισθησίες, καλώντας την εκκλησία να «αποκρούσει κάθε προσπάθεια που κινείται στη σφαίρα του σκοταδισμού».

newsit.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • ΚΠΙΣΝ: Ενα οικοσύστημα φωτός και ήχου, χριστουγεννιάτικη αγορά -Δωρεάν σινεμά, άλλη ταινία κάθε βράδυ
  • O Εμμανουήλ Σκοπελίτης νέος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Σύρου
  • Υπογράφηκε, από τον Γιάννη Βρούτση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Προγραμματική Σύμβαση της ολοκλήρωσης ενός ακόμα σημαντικού Έργου αναγέννησης αθλητικής εγκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα
  • Το μήνυμα του νέου προέδρου της ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Ν.Δ. Στάθη Μπαρμπούνη
  • Επανέρχονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους (Βίντεο)
  • Μητσοτάκης: Απόφασή μας να στηρίξουμε τις οικογένειες με παιδιά - Οι τράπεζες να στηρίζουν τα νέα ζευγάρια για να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι