Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 39,1%, ΣΥΡΙΖΑ 17,3% - Διάσπαση μετά την εκλογή Κασσελάκη βλέπουν 7 στους 10

27 Σεπτεμβρίου 2023 19:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 39,1%, ΣΥΡΙΖΑ 17,3% - Διάσπαση μετά την εκλογή Κασσελάκη βλέπουν 7 στους 10

test2

test2

Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες φέρεται να απασχολήθηκε και να παρακολούθησε τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πλειονότητα των ψηφοφόρων του κόμματος εμφανίζεται ικανοποιημένη από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει δε το αποτέλεσμα πως 7 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν διασπαστικές τάσεις μετά την εκλογή του νέου αρχηγού.

Την ίδια ώρα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,3%, το ΚΚΕ 8,7%, η Ελληνική Λύση 4,0%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,4% και η Νίκη 4,6%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει σχεδόν το ποσοστό των εθνικών εκλογών, κινούμενη στο 39,1% (από 40,56%) ο ΣΥΡΙΖΑ ελαφρώς πιο κάτω από στο 17,3% (στις εθνικές είχε λάβει 17,83%) και το ΠΑΣΟΚ ελαφρώς ανοδικά με 12,3% (από 11,84%).

ektimisi-1
ektimisi-psifou-2
prothesi-1
prothesi-2
 



Παράλληλα, από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 47,2% εμφανίζεται ικανοποιημένο από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 41,6% δηλώνει πως «όχι» και «μάλλον όχι» στο σχετικό ερώτημα. Αντίστοιχα στο ίδιο σώμα ερωτηθέντων, το συντριπτικό ποσοστό του 68,5 πιστεύει πως θα υπάρξουν διασπαστικές τάσεις στο κόμμα όταν μόλις το 27,4% διαφωνεί.

 
syriza-1
syriza-2
syriza-3

Το 47,9% των ερωτηθέντων δεν έμεινε “καθόλου ικανοποιημένο” από τη διαχείριση των καταστροφών και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, ενώ σε άλλη ερώτηση το 33,7% δηλώνει ότι τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο και τη Θεσσαλία επηρεάζουν την ψήφο τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

protothema.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Μητσοτάκης για Γάζα: Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τερματισμό του πολέμου και βιώσιμο σχήμα διακυβέρνησης
  • Μητσοτάκης: Πολύ σύντομα θα θεσμοθετήσουμε τα θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες
  • Νέο τελεσίγραφο Τραμπ στη Χαμάς: Συμφωνία ή κόλαση, περιμένουμε μέχρι την Κυριακή την απάντησή σας
  • Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν από Κοπεγχάγη: Όσο υπάρχει το casus belli η Ελλάδα θα λέει «όχι» στη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE (Βίντεο)
  • Πότε έρχονται οι πρώτες μειώσεις στα ράφια (Βίντεο)
  • Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑΛ Νάξου με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας ύψους 2,3 εκατ. €