Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Το τέλος επιτηδεύματος θα μειωθεί στο μισό για όλους τους επαγγελματίες

28 Νοεμβρίου 2023 13:05
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χατζηδάκης: Το τέλος επιτηδεύματος θα μειωθεί στο μισό για όλους τους επαγγελματίες

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Σε ακόμα μία σημαντική βελτίωση προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας λίγο πριν καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή, η οποία προβλέπει οριζόντια μείωση του τέλους επιτηδεύματος.

Η προβλεπόμενη μείωση του τέλους επιτηδεύματος δεν θα εξαρτάται από το ύψος του δηλωμένου εισοδήματος, αλλά θα είναι οριζόντια. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι όλοι οι επαγγελματίες θα έχουν μείωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος. Υπενθυμίζεται πως η μείωση αυτή προβλεπόταν μόνο για όσους θα δήλωναν εισόδημα πάνω από το τεκμαρτό, ενώ για τους υπόλοιπους θα ήταν 25%.

Φρένο στο τεκμήριο αν δεχθούν να ελεγχθούν
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες ότι το τεκμήριο θα είναι μαχητό υπό την προϋπόθεση ελέγχου, πέρα από τις ρητές περιπτώσεις όπως οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή λοχεία, οι καταστροφές από φυσικές καταστροφές κ.λπ.

Υπενθυμίζεται πως χθες είχε γίνει γνωστό ότι το οικονομικό επιτελείο εξέταζε να δοθεί δυνατότητα αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος αλλά με ελέγχους «πόθεν έσχες», δηλαδή με το «ξεσκόνισμα» κινητών, ακινήτων, καταθέσεων, ομολόγων - αμοιβαίων κεφαλαίων, καταναλωτικών δαπανών, δανείων, καρτών, σε βάθος 5ετίας. Όπως τόνισαν αρμόδιες πηγές, στο υφιστάμενο πλαίσιο των έμμεσων τεχνικών ελέγχου -οι αποκαλούμενοι έλεγχοι τύπου IRS- προστίθενται με το νομοσχέδιο νέες τεχνικές που θα καταστήσουν πιο αποτελεσματικές τέτοιες «ακτινογραφίες».

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Δείτε τι αποφασίστηκε για τη μεταφόρτωση και αποθήκευση των αποβλήτων του Δήμου (Βίντεο)
  • Pulse: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, είναι το 2ο μεγαλύτερο από το 2016 (Βίντεο)
  • Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Πόσο τραβάει ένα κόμμα Καρυστιανού
  • Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για την έγκαιρη ανάρτηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της Ανάφης
  • 505.217 ευρώ για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
  • Αδιέξοδο στις συνομιλίες για τη Γροιλανδία - Οι κόκκινες γραμμές Κοπεγχάγης και Νουούκ (Βίντεο)