Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής

01 Φεβρουαρίου 2024 16:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής

test2

test2

Στα όσα συζητήθηκαν στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με πρωτοβουλία κάποιων χωρών, το θέμα συζητήθηκε έστω και ακροθιγώς στο Συμβούλιο και με πρωτοβουλία της Ελλάδας. Είναι ένα σύνθετο ζήτημα που αφορά πολλές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα. Το ζήτημα δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό, μιλώντας για την αναστολή του μέτρου της αγρανάπαυσης. Επίσης, καλωσόρισε την έναρξη διαλόγου για τον τρόπο οργάνωσης της ΚΑΠ, όπως και για την πράσινη μετάβαση.

«Θα έχω αύριο την ευκαιρία να απαντήσω στη Βουλή στην ερώτηση του προέδρου της Νέας Αριστεράς».

Ερωτηθείς για το εάν θα αλλάξει η αγροτική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το 1/3 του προϋπολογισμού της ΕΕ δίνεται για τν ΚΑΠ. Όμως, υπάρχουν προβλήματα, για το πώς οι Ευρωπαίοι και Έλληνες αγρότες είναι εκτεθειμένοι.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πακέτο στήριξης της Ουκρανίας, μιλώντας για μία προβλέψιμη και σημαντική βοήθεια, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για την αύξηση κατά 2 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του φακέλου κατά της μετανάστευσης.

Για τον κ. Ορμπάν, ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία χωρίς κατ' ανάγκη τη σύμφωνη γνώμη του.

Για την πράσινη μετάβαση, σημείωσε ότι χωρίς να τίθεται στον πυρήνα η ουσία της, θα πρέπει να συζητηθούν κάποιες πτυχές. «Πολλές από τις ενστάσεις των αγροτών φαίνονται κατανοητές και δικαιολογημένες» είπε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν περιποιεί τιμή στην ΕΕ το γεγονός ότι δεν κατέληξαν σε συμφωνία στη Μέση Ανατολή. «Δυστυχώς έχουμε αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των κρατών-μελών, πιστεύω ότι θα επανέλθουμε και στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα έχουμε κάποια θέση. Η Ελλάδα ως χώρα με αξιοπιστία στην περιφέρεια θα κάνει αυτό το οποίο μπορεί για να συνεισφέρει σε μια ειρηνική επίλυση σε αυτή την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα», είπε.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Ένταξη της πράξης «Υποδομές εξυπηρέτησης ΑμεΑ σε παραλίες Νάξου και Δονούσας» στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021–2027»
  • Έξαλλη η Κωνσταντοπούλου για «κόφτη» στις ομιλίες, επιτέθηκε σε Μπακογιάννη και Γεροβασίλη – «Είσαι υστερική», είπε η Ντόρα
  • Υπέρ της εκλογικής συμπόρευσης με Τσίπρα ο Φάμελλος - «Είναι διάσπαση» εξερράγη ο Πολάκης
  • Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Κενοτάφιο αφιερωμένο στον ανώνυμο μαχητή, όχι τόπος διαμαρτυρίας και πολιτικής εκμετάλλευσης (Bίντεο)
  • Στα «σκαριά» νέο επίδομα ενοικίου 200 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους - Οι δικαιούχοι (Βίντεο)
  • Συνάντηση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με τον Ευρωβουλευτή κ. Φρέντη Μπελέρη»