Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ» για αθέμιτη κερδοφορία

04 Μαρτίου 2024 16:21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόστιμο 742.000 ευρώ στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ» για αθέμιτη κερδοφορία

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Mε απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 742.000 ευρώ, στην εταιρεία κατεψυγμένων λαχανικών «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ», για παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Συγκεκριμένα, ύστερα από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων σε 72 κωδικούς προϊόντων (1/7/2023 έως 30/9/2023), διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σε 50 κωδικούς αποκόμιζε μεγαλύτερο περιθώριο μικτού κέρδους από αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Η μάχη για την καταπολέμηση της ακρίβειας και των φαινομένων αισχροκέρδειας είναι συνεχής και καθημερινή. Οι έλεγχοι είναι διαρκείς, θα εντείνονται και όπου προβλέπεται από τη νομοθεσία θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα. Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να επικρατήσει η τάξη και η ευνομία σε όλη την αγορά. Η πάταξη κάθε παράνομης δραστηριότητας και η προστασία των καταναλωτών είναι υποχρέωσή μας. Μοναδικό κριτήριο της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η εφαρμογή του νόμου και η στήριξη των νοικοκυριών που πλήττονται από τον πληθωρισμό».

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Πάρος, Δημοτικό Συμβούλιο: Δείτε τι αποφασίστηκε για τη μεταφόρτωση και αποθήκευση των αποβλήτων του Δήμου (Βίντεο)
  • Pulse: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, είναι το 2ο μεγαλύτερο από το 2016 (Βίντεο)
  • Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Πόσο τραβάει ένα κόμμα Καρυστιανού
  • Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για την έγκαιρη ανάρτηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της Ανάφης
  • 505.217 ευρώ για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
  • Αδιέξοδο στις συνομιλίες για τη Γροιλανδία - Οι κόκκινες γραμμές Κοπεγχάγης και Νουούκ (Βίντεο)