Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 15,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ, δεύτερο κόμμα το «Δεν ξέρω, δεν απαντώ»

08 Μαρτίου 2024 01:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσκόπηση ALCO: Στις 15,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ, δεύτερο κόμμα το «Δεν ξέρω, δεν απαντώ»

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Διαφορά 15,5 μονάδων έχει η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, που παρά τις απώλειες διατηρείται στη δεύτερη θέση, στη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Alpha. Με αναγωγή επί των εγκύρων, το κυβερνών κόμμα καταγράφηκε στο 27%, με απώλεια 1,2 μονάδων σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Φεβρουαρίου, το ΠΑΣΟΚ με απώλεια 0,7 της μονάδας μέσα σε ένα μήνα είναι στο 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με κέρδη 0,3 της μονάδας στο 10,5%. 


Σχετικά με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η εικόνα παραμένει η ίδια με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις: Οι ψηφοφόροι του περασμένου Ιουνίου είναι πολύ λιγότερο ικανοποιημένοι από τον Στλεφανο Κασσελάκη σε σχέση με εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα στις επικείμενες ευρωεκλογές. 

Με μικρές απώλειες εμφανίζεται το ΚΚΕ στο 8,9%, με την Ελληνική Λύση στο 6,4%, τη Νίκη στο 3,6%, την Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, τη Νέα Αριστερά στο 2,8% και τους Σπαρτιάτες στο 2,5%. Το ποσοστό της διαευκρίνιστης ψήφου είναι... το δεύτερο κόμμα, με 17,8% συνολικά.Η κυβέρνηση έχει χάσει 4 μονάδες από τις αρχές της χρονιάς ως προς την ικανοποίηση των πολιτών από τη λειτουργία της, ενώ ένας στους τρεις πολίτες δηλώνει ότι η νομοθέτηση του γάμου των ομοφύλων θα επηρεάσει «πολύ» την ψήφο του στις ευρωεκλογές, χωρίς ωστόσο να διασαφηνίζεται σε ποια κατεύθυνση. 

Προσπάθεια συγκάλυψης για τα Τέμπη βλέπουν  οι πολίτες

Το 77% βλέπει ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα καταγράφηκε πολύ χαμηλά, στο 27%. Επίσης, σε ποσοστό 77% οι πολίτες δηλώνουν ότι δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί ένα φονικό δυστύχημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο. 
Δείτε την έρευνα: 


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

protothema.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • O Εμμανουήλ Σκοπελίτης νέος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Σύρου
  • Υπογράφηκε, από τον Γιάννη Βρούτση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Προγραμματική Σύμβαση της ολοκλήρωσης ενός ακόμα σημαντικού Έργου αναγέννησης αθλητικής εγκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα
  • Το μήνυμα του νέου προέδρου της ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Ν.Δ. Στάθη Μπαρμπούνη
  • Επανέρχονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους (Βίντεο)
  • Μητσοτάκης: Απόφασή μας να στηρίξουμε τις οικογένειες με παιδιά - Οι τράπεζες να στηρίζουν τα νέα ζευγάρια για να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι
  • Ευρωπαϊκή Ένωση: Η φον ντερ Λάιεν παρουσίασε τις πέντε προτεραιότητες της Κομισιόν στις συζητήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία