Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Ως το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία στην Αττική

05 Ιουλίου 2024 12:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Σταϊκούρας: Ως το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία στην Αττική

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ανανέωση του στόλου θα υπάρξει και στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής 900-950 νέα λεωφορεία, ενώ ανανέωση του στόλου θα υπάρξει και στη Θεσσαλονίκη, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Εξήγησε ότι ήδη κυκλοφορούν 140 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και 110 στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι πλήρως προσβάσιμα για όλους τους πολίτες.

Ο κ Σταϊκούρας έκανε γνωστό ότι προχθές το ελεγκτικό συνέδριο ενέκρινε δύο συμβάσεις, στις οποίες ιδιώτες και συγκεκριμένα έξι ΚΤΕΛ και δύο τουριστικά γραφεία αναλαμβάνουν την κυκλοφορία 211 νέων λεωφορείων, το αργότερο σε εννέα μήνες στην Ανατολική και στη Δυτική Αττική, ενώ στους δρόμους της πρωτεύουσας αναμένονται άλλα 300 λεωφορεία φυσικού αερίου.

Σχετικά με την εισιτηριοδιαφυγή, ανέφερε ότι αυξάνεται ο αριθμός των ελεγκτών, σημειώνοντας ότι σκοπός είναι κάθε μήνα, όσο μεγαλύτερη εισπραξιμότητα υπάρχει στον ΟΣΥ από τους ελέγχους, να υπάρχουν ανακοινώσεις που θα λένε πως θα επιστρέφουν τα χρήματα αυτά στη βελτίωση των μέσων μεταφοράς προς όφελος των πολιτών.


Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη το έργο εκσυγχρονισμού 14 συρμών της γραμμής 1 του Μετρό - πρώην ΗΣΑΠ.Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Για τους συρμούς που δεν έχουν κλιματιστικό, τόνισε ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα να βρεθούν οι πόροι ύψους 39 εκατ. ευρώ ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ακόμα ότι είναι προσωπική δέσμευση του ίδιου και του πρωθυπουργού να βρεθούν τα 59 εκατομμύρια που απαιτούνται για τη συντήρηση και καλή λειτουργία των ανελκυστήρων στους σταθμούς του μετρό.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Μπαράζ ελέγχων εισιτηρίων σε λεωφορεία και Μετρό -«Η ενίσχυσή τους δεν έχει τιμωρητικό αλλά πρακτικό πρόσημο»
  • Κάμερες που θα καταγράφουν παραβάσεις ακόμα και πάνω στα λεωφορεία – Τα πρώτα «ραβασάκια» από τις ηλεκτρονικές κλήσεις
  • Η συμβολή της κρουαζιέρας στην ελληνική οικονομία και η πρόταση των 34 νησιών για επιβολή εισιτηρίου
  • Bloomberg: Η Ελλάδα βάζει τα «γυαλιά» στους Ευρωπαίους – Το χρέος μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009
  • Από τις 13 Σεπτεμβρίου 24ωρη λειτουργία στην Αθήνα για Μετρό, Τραμ και Λεωφορεία κάθε Σάββατο - Δείτε τα δρομολόγια
  • Στη δικαιοσύνη για επαναφορά ακέραιας 13ης και 14ης σύνταξης