Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντάρτικο από τον Φάμελλο, αρνείται να παραιτηθεί από πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει υποψήφιος για τη θέση

27 Αυγούστου 2024 20:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντάρτικο από τον Φάμελλο, αρνείται να παραιτηθεί από πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει υποψήφιος για τη θέση

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Ζητά να εφαρμοστεί ο κανονισμός της Βουλής που προβλέπει πρόταση μομφής και μυστική ψηφοφορία και κάνει λόγο για «εσωστρέφεια» λόγω των επιλογών Κασσελάκη - Διακόπηκε η συνεδρίαση της ΚΟ, γίνονται διαβουλεύσεις

Ο Σωκράτης Φάμελλος αρνείται να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά να του γίνει μομφή από τους βουλευτές του κόμματος, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος, στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετέχει μέσω zoom από την Κρήτη. Πριν από λίγο, η συνεδρίαση διακόπηκε, προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σωκράτης Φάμελλος, κατά την τοποθέτηση του ανέφερε πως η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια, προσθέτοντας ότι τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Όπως παρατήρησε, η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία.Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο. Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα, επισημαίνοντας, κατά πληροφορίες, ότι η πρόταση για την αντικατάσταση του, αντί να διορθιώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Δεν παραιτούμαι, φέρεται να ξεκαθάρισε, ζητώντας να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ, δηλαδή να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον του.

Η απάντηση Φάμελλου

«Η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο.

Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα. Η πρόταση αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι. Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ. Να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου».

Νωρίτερα, τον Νίκο Παππά είχε προτείνει για επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, με προφανή στόχο να ελέγξει τους συσχετισμούς στην Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Παύλος Πολάκης έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής, ώστε να ξεκινήσουν διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης, ανακοίνωσε ριζικές αλλαγές στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έκανε επιλογές από τον κύκλο των θερμών υποστηρικτών του.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • O Εμμανουήλ Σκοπελίτης νέος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Σύρου
  • Υπογράφηκε, από τον Γιάννη Βρούτση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Προγραμματική Σύμβαση της ολοκλήρωσης ενός ακόμα σημαντικού Έργου αναγέννησης αθλητικής εγκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα
  • Το μήνυμα του νέου προέδρου της ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Ν.Δ. Στάθη Μπαρμπούνη
  • Επανέρχονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους (Βίντεο)
  • Μητσοτάκης: Απόφασή μας να στηρίξουμε τις οικογένειες με παιδιά - Οι τράπεζες να στηρίζουν τα νέα ζευγάρια για να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι
  • Ευρωπαϊκή Ένωση: Η φον ντερ Λάιεν παρουσίασε τις πέντε προτεραιότητες της Κομισιόν στις συζητήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία