Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάμελλος και Γεροβασίλη κατά Κασσελάκη: Ζήσαμε υπονόμευση των οργάνων, λέμε ως εδώ

12 Οκτωβρίου 2024 19:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φάμελλος και Γεροβασίλη κατά Κασσελάκη: Ζήσαμε υπονόμευση των οργάνων, λέμε ως εδώ

test2

test2

Η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας επανέλαβε τον οδικό χάρτη που έχει αποφασιστεί για το Συνέδριο, την εκλογή των συνέδρων και την εκλογή αρχηγού.

Επίσης η Πολιτική Γραμματεία υπογράμμισε «την αναγκαιότητα των θεσμικών θέσεων για την επίτευξη της ομαλότητας και της ενότητας του κόμματος» την προηγούμενη απόφασή της όσον αφορά το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή ότι «επιστρέφεται ως απαράδεκτο». Ο ίδιος ο έκπτωτος αρχηγός του κόμματος, απέσυρε το εξώδικο αλλά αυτό δεν άλλαξε την απόφαση για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ψηφοφορία
Στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε την Παρασκευή ετέθη σε ψηφοφορία το εάν θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή. Ο Νίκος Σκορίνης κατέθεσε πρόταση να αναβληθεί η Κεντρική Επιτροπή και να οριστεί νέα ημερομηνία, αφού προηγουμένως κληθούν οι πέντε υποψήφιοι στην Πολιτική Γραμματεία και ζητηθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο.

Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας ψήφισε να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή. Υπέρ της πρότασης του Νίκου Σκορίνη να αναβληθεί ψήφισαν επίσης ο Πάνος Ρήγας, η Ολυμπία Τελιγιορίδου και Θεοδώρας Τζάκρη. Λευκό ψήφισε ο Παύλος Πολάκης ως προς την αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής αν και συμφώνησε με τα υπόλοιπα στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Λευκό ψήφισε και ο εκπρόσωπος της νεολαίας, Κωνσταντίνος Παναγιώτοπουλος. Απουσίαζαν και δεν βρέθηκαν στο τηλέφωνο η Ρένα Δούρου και η Μαρία Κυβέλη.

Ο κ. Σκορίνης δήλωσε στους δημοσιογράφους δικαιολογώντας την πρόταση του ότι «ήταν μία τελευταία προσπάθεια να αποφορτιστεί το κλίμα και να βρεθεί κοινός τόπος. Διαφορετικά και μέσα στο κλίμα που υπάρχει η αυριανή Κεντρική Επιτροπή θα σημαίνει την αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ σαν ενωμένη μορφή. Μακάρι να διαψευστώ».

Πάντως όσον αφορά την αυριανή Κεντρική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί μόνο με την φυσική παρουσία των μελών της και όχι διαδικτυακά. Ο Πάνος Ρήγας και ο Νίκος Σκορίνης δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν. Αντίθετα η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι θα είναι παρούσα. Ο Παύλος Πολάκης θα απουσιάζει γιατί έχει προγραμματισμένη εκδήλωση στην Κρήτη.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Η δήλωση Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ - «Δεσμευόμαστε να δαπανήσουμε στην άμυνα πάνω από 25 δισ. τα επόμενα 12 χρόνια»
  • Ανάγκη επανεξέτασης των προστίμων στις παραθαλάσσιες επιχειρήσεις των Κυκλάδων
  • Δημοσκόπηση της Interview δείχνει για πρώτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής με 2,9%
  • Μήνυμα Πιερρακάκη προς τις τράπεζες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων: Να υπερβούν τον εαυτό τους, να δώσουν πόρους σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά
  • Πούτιν: Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, προσπαθούμε για να βοηθήσουμε τον ιρανικό λαό
  • Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Υποχρεωτική τοποθέτηση μικροτσίπ σε γάτες και σκύλους στην ΕΕ, κατά του παράνομου εμπορίου