Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νέο «αρχηγείο» η ΑΑΔΕ

29 Οκτωβρίου 2024 10:31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΑΑΔΕ
  • ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ
Σε νέο «αρχηγείο» η ΑΑΔΕ

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Εγκαινιάζεται σήμερα το «αρχηγείο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εγκαινιάζεται σήμερα το νέο κτήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην οδό Πειραιώς 180, στον Ταύρο. Το έργο ολοκληρώθηκε μέσω της συνεργασίας της ΑΑΔΕ με την PREMIA PROPERTIES, η οποία προχώρησε σε εκτενή αναδιαμόρφωση του πρώην εμπορικού κέντρου Athens Heart και την ανέγερση νέου κτηρίου γραφείων, φτάνοντας σε συνολική επιφάνεια 26.500 τ.μ. με ενεργειακή πιστοποίηση LEED Gold.

Η ΑΑΔΕ μίσθωσε το κτήριο μέσω της θυγατρικής εταιρείας της PREMIA PROPERTIES, PRIMALAFT ATHENS, με 12ετή διάρκεια μίσθωσης και ετήσιο μίσθωμα που ανέρχεται στα 4,382 εκατ. ευρώ.

Το νέο κτηριακό συγκρότημα αναβαθμίζει σημαντικά τη φορολογική διοίκηση, στεγάζοντας τις κεντρικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ σε ένα σύγχρονο, συγκεντρωτικό χώρο. Αυτή η νέα δομή ενισχύει την αποδοτικότητα της φορολογικής διοίκησης, καθώς οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν εξειδικευμένους χώρους για τη λειτουργία τμημάτων ελέγχου και είσπραξης, εξασφαλίζοντας άμεση συνεργασία μεταξύ των διευθύνσεων και ελαχιστοποιώντας τις καθυστερήσεις.

Η επένδυση αυτή προσθέτει έναν σύγχρονο πόλο στη φορολογική διοίκηση, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον εργασίας υψηλής ποιότητας για περίπου 1.500 υπαλλήλους της ΑΑΔΕ, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει σημαντικά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκέντρωση των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ επιτρέπει την ευκολότερη εποπτεία και παρακολούθηση των φορολογικών υποχρεώσεων, διευκολύνοντας τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με ταχύτητα και ακρίβεια.

Η αρχιτεκτονική του κτιρίου, με έντονη τη βιοκλιματική προσέγγιση, στοχεύει σε εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των λειτουργικών εξόδων, καθώς ο σχεδιασμός εξασφαλίζει χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Το συγκρότημα διαθέτει επίσης 92 ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης και επιπλέον 500 υπόγειες θέσεις, αναβαθμισμένες για να εξυπηρετούν ηλεκτροκίνητα οχήματα, ενθαρρύνοντας τη βιώσιμη κινητικότητα.

Θανάσης Κουκάκης dnews.gr

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν αυτοματοποιημένα οι προεκκαθαρισμένες δηλώσεις για 1 εκατ. φυσικά πρόσωπα
  • ΑΑΔΕ-Επιχείρηση Supercars: Δεσμεύτηκαν 229 πολυτελή ΙΧ με ξένες πινακίδες
  • ΑΑΔΕ: 8.000 φορολογικοί έλεγχοι αποκάλυψαν 5,6 εκατ. € αδήλωτες συναλλαγές & 50.000 παραβάσεις, στο Α’ τρίμηνο 2026
  • ΑΑΔΕ: Το ΤΕΚ Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των τελωνειακών ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο
  • ΑΑΔΕ: Πληρωμή εκκρεμοτήτων ενισχύσεων έτους 2016
  • ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους 121.000 αγρότες ειδικού καθεστώτος