Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους σε πάρτι: Εξετάζεται οι μαθητικές εκδηλώσεις σε μπαρ να δηλώνονται στην αστυνομία

04 Νοεμβρίου 2024 11:56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΜΑΘΗΤΕΣ
  • ΑΛΚΟΟΛ
Κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους σε πάρτι: Εξετάζεται οι μαθητικές εκδηλώσεις σε μπαρ να δηλώνονται στην αστυνομία

test2

test2

Για τους ελέγχους με αλκοτέστ: Το Σαββατοκύριακο και την Πέμπτη θετικοί είναι το 30% όσων ελέγχονται στον δήμο Αθηναίων

Μέτρα για να σταματήσει το φαινόμενο κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους σε πάρτι που διεξάγονται όπως αυτό στην περίπτωση του κλαμπ της Βουλιαγμένης με μαθητές λυκείου να μεταφέρονται σε νοσοκομεία, εξετάζει διυπουργική επιτροπή, όπως δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Σήμερα μπορεί κάποιο σχολείο, ένας σύλλογος γονέων, να πει ότι στο τάδε μπαρ θα κάνουμε μια ιδιωτική εκδήλωση. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά πάνε εκεί και συμβαίνει αυτό που συμβαίνει παντού και από τύχη δεν έχει συμβεί κάτι μοιραίο. Μια σκέψη είναι η ιδιωτική εκδήλωση είτε είναι μαθητική είτε υπό την εποπτεία των γονέων ή των καθηγητών, να γνωστοποιείται στην αστυνομία» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δίνοντας ένα παράδειγμα των μέτρων που εξετάζονται.

Με αφορμή, δε, τον ανησυχητικό αριθμό θυμάτων από τροχαία, ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τα στοιχεία από τους ελέγχους της ΕΛΑΣ για την κατανάλωση αλκοόλ από τους οδηγούς.

«Το πρώτο 10μηνο του 2023, στον δήμο Αθηναίων η ΕΛΑΣ έκανε 15.680 ελέγχους. Θετικοί στο αλκοτέστ ήταν περίπου 1600, δηλαδή περίπου το 10%. Το ίδιο διάστημα φέτος έχουν γίνει 26.812 έλεγχοι και τα θετικά τεστ είναι 4.800. Το, δε, Σαββατοκύριακο και κυρίως την Πέμπτη είναι το 30%» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως σημείωσε «οι ποινές είναι αυστηρές και κάποιοι συνεχίζουν και αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Είναι βέβαιο ότι 1 στα 5 τέτοια περιστατικά θα οδηγήσει σε τροχαίο».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Το πόθεν έσχες του βουλευτή Παύλου Σαράκη: Από 179.000 ευρώ το 2023, δήλωσε 18,4 εκατ. ευρώ το 2024
  • Πάρος, Κ. Μπιζάς – Μ. Κωβαίος: Όσα είπαν κατά την επίσκεψη Βρούτση για τα δύο νέα, σπουδαία αθλητικά έργα που θα γίνουν στο νησί (Bίντεο)
  • Γεραπετρίτης στον ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή: Η Ελλάδα υπέρ της πολιτικής διαδικασίας για τη λύση των δύο κρατών
  • Δημοσκόπηση Interview: Στις 14,7 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ - «Ναι» σε Λοβέρδο, «όχι» σε Σαμαρά
  • ΕΟΦ: «Διαψεύδει» τον Τραμπ για την παρακεταμόλη - «Καμία απόδειξη ότι η λήψη της στην εγκυμοσύνη προκαλεί αυτισμό στο παιδί» (Βίντεο)
  • Τραμπ στον ΟΗΕ: Το 54% των κρατουμένων στην Ελλάδα είναι μετανάστες - Απάτη η κλιματική αλλαγή! (Βίντεο)