Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 11,1 μονάδων για τη ΝΔ, κέρδη μόνον για Λατινοπούλου και Κωνσταντοπούλου (Βίντεο)

19 Φεβρουαρίου 2025 22:49
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 11,1 μονάδων για τη ΝΔ, κέρδη μόνον για Λατινοπούλου και Κωνσταντοπούλου (Βίντεο)

test2

test2

Παραμένει ο θυμός για τα Τέμπη, το 71% λέει ότι δεν διευκολύνεται η Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση, ενώ το 82% αναφέρει ότι οι συγγενείς των θυμάτων βοηθούν με τη στάση τους 

Το 72% θεωρεί ότι έγινε προσπάθεια συγκάλυψης, το 81% πιστεύει ότι μετά την τραγωδία δεν έγιναν ασφαλέστερα τα τρένα

Με την πολιτική ατμόσφαιρα να κυριαρχείται από τον θυμό για τα Τέμπη, η ΝΔ διατηρεί άνετο προβάδισμα παρά την σημαντική μείωση της συσπείρωσής της στο 56% , σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha. Όλα τα κόμματα - πλην της Φωνής Λογικής και της Πλεύσης Ελευθερίας - καταγράφουν απώλειες στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων που παρουσίασε η εταιρεία.

Δείτε την παρουσίαση του πρώτου μέρους της δημοσκόπησης της ALCO:

Απώλεια 1,2 μονάδων σε σχέση με τον Ιανουάριο εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι διατηρεί συμπείρωση 84% - έχει απώλειες κυρίως προς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και την Πλεύση Ελευθερίας. Μικρότερες απώλειες, της τάξης του 0,4 της μονάδας παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι στην πέμπτη θέση με 7,3% στην πρόθεση ψήφου, πίσω από το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση, που επίσης έχουν απώλειες σε σχέση με τον Ιανουάριο.Σημειώνεται ότι η έρευνα καταγράφει σημαντική άνοδο των αναποφάσιστων κατά τρεις μονάδες, όπως είχε συμβεί και αμέσως μετά από την τραγωδία των Τεμπών. Ο μεγάλος θυμόςΤην ίδια στιγμή, το 72% των πολιτών - μεταξύ αυτών και το 43% όσων ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές - συνεχίζει να θεωρεί ότι έγινε προσπάθεια συγκάλυψης στα Τεμπη, ενώ το 71% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης, την οποία ωστόσο οι πολίτες δεν εμπιστεύονται: το 44% λέει ότι δεν έχει καθόλου εμπιστοσύνη, ενώ το 23% δηλώνει ότι την εμπιστεύεται «λίγο». Παράλληλα, το 81% λέει ότι η κυβέρνηση δεν έκανε όσα μπορούσε μετά την τραγωδία ώστε να γίνουν ασφαλέστερα τα ταξίδια με τρένο. 


Δείτε την έρευνα: Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 11,1 μονάδων για τη ΝΔ, κέρδη μόνον για Λατινοπούλου και Κωνσταντοπούλου Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 11,1 μονάδων για τη ΝΔ, κέρδη μόνον για Λατινοπούλου και Κωνσταντοπούλου Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 11,1 μονάδων για τη ΝΔ, κέρδη μόνον για Λατινοπούλου και Κωνσταντοπούλου Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 11,1 μονάδων για τη ΝΔ, κέρδη μόνον για Λατινοπούλου και Κωνσταντοπούλου Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 11,1 μονάδων για τη ΝΔ, κέρδη μόνον για Λατινοπούλου και Κωνσταντοπούλου Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 11,1 μονάδων για τη ΝΔ, κέρδη μόνον για Λατινοπούλου και Κωνσταντοπούλου Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 11,1 μονάδων για τη ΝΔ, κέρδη μόνον για Λατινοπούλου και Κωνσταντοπούλου Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 11,1 μονάδων για τη ΝΔ, κέρδη μόνον για Λατινοπούλου και Κωνσταντοπούλου Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 11,1 μονάδων για τη ΝΔ, κέρδη μόνον για Λατινοπούλου και Κωνσταντοπούλου Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 11,1 μονάδων για τη ΝΔ, κέρδη μόνον για Λατινοπούλου και Κωνσταντοπούλου Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 11,1 μονάδων για τη ΝΔ, κέρδη μόνον για Λατινοπούλου και Κωνσταντοπούλου

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Συνάντηση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με τον Ευρωβουλευτή κ. Φρέντη Μπελέρη»
  • MRB: Στις 14,2 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ - Τι θα έπαιρναν Τσίπρας, Καρυστιανού, Σαμαράς (Βίντεο)
  • Προϋπολογισμός: Σε ύψος ρεκόρ το πρωτογενές πλεόνασμα, έφτασε τα 9,35 δισ. ευρώ στο 9μηνο
  • Ταμείο Ανάκαμψης: Πράσινο φως από την Κομισιόν για το 6ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας ύψους 2,1 δισ. ευρώ
  • Θερμή χειραψία Μητσοτάκη - Τραμπ στην Αίγυπτο
  • Δημοσκόπηση Opinion Poll: Το 69,5% δεν ψηφίζει νέο κόμμα Τσίπρα – Το 45% δεν πιστεύει ότι ασκείται αντιπολίτευση (Βίντεο)